Fiëstbokken stoppen... met huwelijksaanzoek

CARNAVALSGROEP ZET ER NA TIEN JAAR OP ORIGINELE MANIER PUNT ACHTER

Na het succesvolle aanzoek dwarrelen de rode hartjes naar beneden.
Copyright : Geert De Rycke Na het succesvolle aanzoek dwarrelen de rode hartjes naar beneden.
Carnavalsvereniging 'De Fiëstbokken' hebben er op een originele manier een punt achter gezet. Christoph Van Bael, één van de leden, verraste iedereen door zijn vriendin Evie Slachmuylders ten huwelijk te vragen. "En ze heeft ja gezegd!"

De Fiëstbokken houden na tien jaar op te bestaan. Afgelopen zondag stapten ze mee in hun allerlaatste carnavalsstoet in Amerikaanse kostuums onder het motto 'Make Boströe great again'.


De groep is tien jaar geleden ontstaan onder leiding van Stijn Goossens en drie familieleden Steven, Sylvain en Gunther Currinckx. Tien jaar hebben ze het beste van zichzelf gegeven, maar nu is het genoeg geweest. Alle leden hebben voor de laatste editie nog eens goed gas gegeven.


Ook voor Christoph Van Bael betekende de laatste editie heel wat. Hij vroeg zijn vriendin Evie Slachmuylders op het einde van de stoet ten huwelijk. "Ik had dit met enkele leden al een hele tijd voorbereid. Alles viel mooi in elkaar op deze manier. Het was onze tiende verjaardag en onze allerlaatste keer in de stoet van Baasrode. Ik vond dit een enorm origineel idee en daarom heb ik dit op poten gezet", zegt Christoph. Op het einde van de stoet ging iedereen in een cirkel staan en ging Christoph op zijn knieën zitten voor zijn vrouw die hij met een smoes had meegekregen. Het huwelijksaanzoek werd op luid applaus onthaald en Evie zei volmondig ja. "Het was een zeer emotioneel, maar schitterend moment. Ik wil ook iedereen bedanken die hier aan meegewerkt heeft en ik ben blij dat ik zo in schoonheid kon afsluiten", glundert Christoph.


Ook de andere leden zijn blij dat het op deze manier geëindigd is. "We zijn al die jaren een enorme hechte vriendengroep geweest en dat zullen we ook na carnaval nog blijven," zegt Stijn Goossens. Zondag gingen heel wat ex-leden nog een keer mee met de carnavalsstoet. "Enkele jaren geleden stierf een van onze groepsleden, Jan 'Jack' D'hooghe, en na elke carnavalsstoet brachten wij met onze groep een bezoek aan zijn graf. Dat was dit jaar niet anders. Het was bijzonder emotioneel."

Evie is compleet verrast als Christoph op de knieën gaat, ring in de hand.
Copyright : Geert De Rycke Evie is compleet verrast als Christoph op de knieën gaat, ring in de hand.

Dagje ouder

De Fiëstbokken verschilden een beetje van de traditionele groepen. "Een echte carnavalswagen hadden we niet, maar we sloten de stoet altijd af met een wagen waarop muziek werd gespeeld. Dat zorgde voor heel wat ambiance. We deelden pintjes uit, maakten onze eigen carnavalsliedjes en bezorgden deze aan de organisatie. Wij hebben ons in die tien jaar hard geamuseerd, maar we worden allemaal een dagje ouder en hebben besloten om in schoonheid te eindigen", zegt Stijn. Missie geslaagd.