Fiesta Aaghem belooft opnieuw zuiders feest

GEZINSFESTIVAL IS AL AAN ELFDE EDITIE TOE

De organisatoren van Fiesta Aaghem tonen de affiche.
Foto Geert De Rycke De organisatoren van Fiesta Aaghem tonen de affiche.
Een zuiders feest en gezellig gezinsfestival. Dat moet ook de elfde editie van de Fiesta Aaghem in Oudegem worden. De leden van vereniging 't Pyl zijn alvast bereid zich uit de naad te werken om het iedereen naar hun zin te maken. Met Belgian Asociality en The Magical Flying Thunderbirds belooft het een topfeest te worden dit weekend.

Fiesta Aaghem is dit weekend toe aan de elfde editie. In de voorbije jaren bouwde het evenement een ijzersterke reputatie op.


"Te bedenken dat we indertijd voorzichtig begonnen, gewoon om voor wat leven in de brouwerij te zorgen in Oudegem", zegt voorzitter Dirk Maes. "Nu staan we elk jaar klaar met open armen om duizenden bezoekers te verwelkomen. Hard werk, weinig slaap en bijhorende okselvijvers van de inspanningen nemen we er graag bij."

Evaluatie

Nochtans hield 't Pyl bij de vorige - tiende - editie een evaluatiemoment.


"Dat jubileum was het moment om alles eens goed te bekijken en te beslissen over de toekomst", zegt Maes. "Maar er bleek nog een enorme drive bij onze leden te zijn. Bovendien hebben we nog nooit zoveel jonge mensen in onze vereniging geteld. Zij geven nieuwe impulsen, dat zorgt voor heel wat enthousiasme. Met hoe meer volk we zijn, hoe meer schouders om het werk te dragen. Zo'n festival organiseren is immers niet te onderschatten. We blijven ook de ambitie hebben om stilaan verder te groeien. Te snel hoeft dat niet, maar blijven stilstaan is ook niet goed."

Uitstraling

Ondertussen is Fiesta Aaghem een begrip tot ver buiten Oudegem en zorgt voor flink wat uitstraling van het dorp.


"We houden dan ook vast aan ons vertrouwd concept van ambiance, verrassingen en gezelligheid", zegt Maes. "Ook de kinderanimatie vinden we erg belangrijk. Met Fiesta 4 Kids bieden we op zaterdagnamiddag een gratis festival op kindermaat en dat valt erg in de smaak. In een kinderdorp bieden we straattheater, kinderdisco, bakklimmen, ezelritjes, voorleesacts, een krijtstraat, hindernissenparcours en zoveel meer."


Fiesta Aaghem start al op vrijdag 7 juli om 19 uur. Dan zijn er films en kunst te zien en openen foodtrucks de deuren. Maar de avond biedt vooral tonnen goede muziek, met hip hop van Vizies, Yizza en Astro, stevige rock van Shevolver en punk met de legendes van Belgian Asociality. The Kids sluiten af met een ska-feestje.

Zuiderse ritmes

Op zaterdag 8 juli tekenen de organisatoren voor zuiderse ritmes, cocktails, foodtrucks en muziek. Fanfare Moed en Volharding verzorgt een knotsgek concert op kazou, Lili en Route brengt folk en bluegrass. The Lazy Frank Orchestra brengt akoestische muziek met gitaar, contrabas en percussie. De elf muzikanten van Concrete Coconuts staan voor een swingend en zwoel optreden. En dé partyband The Magical Flying Thunderbirds sluiten de avond af.


Toegangskaarten voor Fiesta Aaghem kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Iedereen is welkom op de festivalsite aan de sporthal van Oudegem, aan de Ouburg. Info: www.tpyl.be.