Extra weringsnetten onder spoorwegbrug

De duiven troepen nu samen op het dak van Depo T' sirque.
Foto Geert De Rycke De duiven troepen nu samen op het dak van Depo T' sirque.
De spoorwegbrug van Grembergen krijgt nog meer weringsnetten tegen duiven. Een paar maanden geleden werden al de eerste exemplaren geplaatst om de overlast van duiven op deze locatie aan te pakken.

Onder de spoorwegbrug troepen al een hele tijd massaal veel duiven samen. Omwonenden en weggebruikers klagen daar al langer over, want duivenpoep ontsiert daardoor de hele site en durft ook al eens wie onder de brug fietst of wandelt besmeuren. Beslist werd om over het Grootzand, over de lengte van beide parkings, fietspaden en rijweg, en de volledige breedte van de brug duivenweringsnetten te plaatsen. Daarvoor werken stadsbestuur van Dendermonde en Infrabel samen.

Uitbreiding

De netten moeten ervoor zorgen dat duiven zich niet meer in de nissen van de brug kunnen nestelen. Maar dat bleek niet voldoende. Daarom wordt dit project nu uitgebreid met een tweede fase. Ook het bruggedeelte tussen de parking en de berm, aan de kant van de Oud Kerkhofstraat, moet aangepakt worden. De plaatsing van deze netten duurt tot midden deze maand. Het verkeer ondervindt daar geen hinder van en er zijn geen wegomleidingen voorzien. Of de weringsnetten onder de spoorwegbrug een afdoende oplossing blijken tegen de duivenoverlast is wel de vraag. Sinds de eerste netten er hangen troepen duiven immers, in plaats van onder de brug, massaal samen op daken. Dat gebeurt onder andere op het dak van het leegstaand gebouw van het vroegere Depo T'sirque, aan het kruispunt met de Martelarenlaan. (DND)