Expo toont werkt van all-round artiest Leo De Beul

Leo De Beul is de tachtig voorbij, maar nog altijd heel actief.
Geert De Rycke Leo De Beul is de tachtig voorbij, maar nog altijd heel actief.
Schilderijen, pastels en tekeningen die kunstenaar Leo De Beul de voorbije jaren maakte, zijn te zien in een unieke tentoonstelling in het stadhuis. “Met de tachtig gepasseerd, kan je daar al eens mee buiten komen”, zegt de artiest.

Leo De Beul mag zich gerust een ‘all-round’ kunstenaar noemen. Hij tekent en schildert, maar is daarnaast ook lid van het internationaal bekende Belgische theatergezelschap Peeping Tom. “Voor ik daar op het podium startte, had ik een gevarieerde carrière”, vertelt hij. “Ik studeerde kunst in Gent, was daar ook actief bij koren en werkte aan de ontwikkeling van view master 3D-producten. Bij het World Wildlife Fund was ik projectmanager en als professioneel schilder toonde ik werk op tentoonstellingen in België, Frankrijk, Duitsland en Rusland. De passie voor het podium deel ik met mijn dochter Eurudike.”

Nu Leo de tachtig net voorbij is, vonden ze het in Dendermonde een mooi moment om even achteruit te blikken op vervlogen jaren en de schilderijen die hij toen allemaal maakte. “Je merkt dan vanzelf dat Leo zichzelf altijd heruitvindt”, zegt Els Van Thuyne. De Dendermondse dichteres schreef een reeks gedichten die passen bij werken van De Beul. “Portretten, landschap, stillevens,... Er is geen onderwerp dat hij niet aanpakt en uitwerkt. Dat moet gevierd worden.”

De tentoonstelling ‘Schilder schaduwt de tijd tussen gisteren en morgen...’ toont schilderijen, pastels en tekeningen van De Beul. De expo opent op zaterdag 27 april en is te bezoeken tot en met zondag 19 mei, in de Ros Beiaardzaal van het stadhuis van Dendermonde. Op zaterdag 11 mei wordt hier een gedichtenwandeling met muzikale omlijsting aan gekoppeld, om 19 uur. De toegang is gratis.

Els Van Thuyne (links) schreef gedichten bij werken van Leo De Beul.
Geert De Rycke Els Van Thuyne (links) schreef gedichten bij werken van Leo De Beul.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.