Exclusief voor abonnees

Exact 75 jaar geleden vernielde vliegende bom Villa De Herde, Marie-Louise (87) maakte het mee: “Banger voor V1's na Bevrijding dan tijdens oorlogsjaren”

Marie-Louise Pieters herinnert zich nog precies hoe 75 jaar geleden een vliegende bom insloeg op Villa De Herde in Grembergen.
Geert De Rycke Marie-Louise Pieters herinnert zich nog precies hoe 75 jaar geleden een vliegende bom insloeg op Villa De Herde in Grembergen.
Dag op dag 75 jaar geleden is het dat een vliegende bom op 25 oktober 1944 insloeg op Villa De Herde in Grembergen. Het kostte meer dan dertig mensen het leven. Marie-Louise Pieters (87) beleefde het als twaalfjarig meisje. “We waren vlakbij, voor hetzelfde geld lieten we zelf het leven”, zegt ze. “We waren in die tijd banger voor de vliegende bommen van na de Bevrijding, dan tijdens de oorlogsjaren zelf.” Speciaal voor onze krant, blikt ze terug op die noodlottige dag.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nuReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.