Elektrische wagen botst op voorligger, brandweer komt ter plaatse omwille van rookontwikkeling

Er kwam lichte rook van onder het voertuig waardoor de brandweer uit voorzorg verwittigd werd.
Koen Baten Er kwam lichte rook van onder het voertuig waardoor de brandweer uit voorzorg verwittigd werd.

Op de Noordlaan in Dendermonde is een elektrische Porsche ingereden op zijn voorligger aan het rode licht. De bestuurder was verstrooid en merkte zijn voorligger vermoedelijk te laat op, waardoor het tot een kleine aanrijding kwam. Na de aanrijding kwam er rook van onder de motorkap van de Porsche, waardoor de brandweer van Dendermonde verwittigd werd. 

Het voertuig werd even afgekoeld en er werd een grondige controle gedaan om te zorgen dat hij niet volledig in brand zou vliegen. De batterij werd ook losgekoppeld van de wagen. Wanneer elektrische voertuigen vuur vatten, is dit zeer moeilijk onder controle te krijgen en moeten ze 24 uur lang in een vat water gezet worden. Uiteindelijk ontstond er geen vuur aan de wagen en kon het ongeval afgehandeld worden. Niemand raakte gewond, maar er ontstond wel heel wat file in de richting van Aalst. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.