Eerste Chefs for Charity brengt meteen 16.550 euro op voor het goede doel

De Chefs for Charity aan het werk. Ze kookten meer dan 16.000 euro voor het goede doel bij elkaar.
Geert De Rycke De Chefs for Charity aan het werk. Ze kookten meer dan 16.000 euro voor het goede doel bij elkaar.
De eerste Chefs for Charity in Dendermonde is meer dan een gigantisch succes geworden. De topchefs van zes Dendermondse restaurants kookten zomaar even 16.550 euro bij elkaar voor het goede doel. Die centen gaan naar de vzw Eindelijk, die zich inzet voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel. “Bewust voor gekozen, omdat het iedereen kan overkomen”, zeggen de chefs.

Terwijl 250 gasten Hangar 43 in Baasrode vulden, en het evenement daarmee volledig uitverkocht was, kookten de topchefs van restaurants Flammazien, ‘t Truffeltje, Da Vinci, Kokarde, Cinémangé en Hof ter Velden de ziel uit hun lijf. Dat gebeurde met een ‘showcoocking’ op een podium vooraan in de zaal, dat op groot scherm volledig live kon gevolgd worden. Het resultaat was een vijfgangenmenu met onder andere kalfsribeye, Oosterscheldepaling, snoekbaars, asperges en dessert met speculaas en rabarber. “Een spectaculaire middag op culinair gebied”, omschreef gastspreker Kürt Rogiers het.

De chefs zorgden ervoor dat iedereen kon smullen van een vijfgangenmenu.
Geert De Rycke De chefs zorgden ervoor dat iedereen kon smullen van een vijfgangenmenu.

De gasten schoven niet zomaar aan tafel voor een gastronomische maaltijd, maar steunden daarbij het goede doel. “Ik liep al een hele tijd met het idee rond om eens met andere restaurants een project op poten te zetten”, zegt Didier Van Autrève van Flammazien. “Ik sprak er Paul Mariën van ‘t Truffeltje en Jurgen Brouillard van Da Vinci over aan. Zij stelden voor er nog andere collega’s bij te halen en ons in te zetten voor het goede doel. Ook Kokarde, Cinémangé en feestzaal Hof ter Velden sloten aan en Chefs For Charity was een feit. Paasmaandag bleek de enige dag in een gans jaar die in alle agenda’s paste als geschikt voor dit evenement.”

Met 250 gasten zat Hangar 43 goed vol.
Geert De Rycke Met 250 gasten zat Hangar 43 goed vol.

16.550 euro voor vzw Eindelijk

Stonden vlak voor aanvang van de benefiet de zenuwen nog strak gespannen, dan viel de stress weg eens gestart. Het hele charity-event verliep vlekkeloos van begin tot einde. Tussendoor maakte chocolatier en chocolade-artiest Jurgen Baert een groot pronkstuk in chocolade. De creatie werd per opbod verkocht aan het eind van de namiddag. Ook die opbrengst was bestemd voor het goede doel, net als de centen die een tombola met ‘Fortune Eggs’ opleverde.

De Chefs for Charity kunnen het uiteindelijk zelf bijna niet geloven, maar door de handen in elkaar te slaan, zamelen ze wel liefst 16.550 euro voor het goede doel in. De vzw Eindelijk van Buggenhout kan de centen gebruiken voor de werking van haar therapeutisch dagcentrum voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel aan het Klaverveld en de bouw van residentie ‘t Eigennest met 22 flats voor personen met een handicap. “Het is echt fantastisch dat deze toprestaurants zich voor ons engageerden”, zegt directeur van Eindelijk Bea Van den Broeck.

Jurgen Baert zorgde voor een pronkstuk in chocolade.
Geert De Rycke Jurgen Baert zorgde voor een pronkstuk in chocolade.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.