Dynamic swingt met Günther Neefs

Gunther Neefs (rechts) tijdens de repetitie met de Dynamic Symphonic Band.
Foto GDR Gunther Neefs (rechts) tijdens de repetitie met de Dynamic Symphonic Band.
De Dendermondse Dynamic Symphonic Band nodigt voor een concert dit weekend de Vlaamse artiest Günther Neefs, die dit jaar 25 jaar op de planken staat, uit. Daarmee staat de muziekband voor een nieuwe uitdaging. Op het programma staan klassiekers uit het film- en musicalrepertoire en swingende hits van The Rat Pack.

"Het is alleszins de bedoeling dat zowel onze muzikanten als Neefs het beste van zichzelf geven", zegt dirigent Geert Baetens. "In een eerste deel van het concert brengt Dynamic een eigenzinnige selectie van bekende melodieën uit films en musicals. Daar zijn we overigens erg beslagen in, dat bewezen we al in het verleden. Zo brachten we eerder al een gelijkaardig programma naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, met grote namen als Jan Schepens en Helen Geets. Deze keer zal Dynamic bekende stukken uit grote musicals als Chess en West Side Story uitvoeren."


In het tweede deel vervoegt Günther Neefs het Dendermondse orkest. Samen brengen ze Neefs' nieuwste programma "Back To Swing". Tussendoor wordt het publiek getrakteerd op anekdotes en weetjes van Rat Pack-specialist Guy De Pré, bekend van Radio 2. "Neefs grijpt voor zijn jubileum graag terug naar zijn grote liefde: een podium vol muzikanten", klinkt het. "Voor ons, vice-wereldkampioen Dynamic Symphonic Band, is dit een uitgelezen optie voor een geslaagd huwelijk."


Het concert "Back To Swing" vindt plaats op zondag 7 mei om 15 uur. Liefhebbers kunnen terecht in Cultuurcentrum Belgica, aan de Kerkstraat in Dendermonde. Toegangskaarten kosten 18 euro in voorverkoop, 20 euro aan de kassa. Info en reservatie: www.dynamicsymphonicband.be of 0479/91.75.45. (DND)