Drive-in op parkeerterrein aan basisschool De Schakel om toch proclamatie zesdeklassers te vieren

De zesdeklassers hadden nog een optreden in elkaar gestoken om hun talenten in de verf te zetten.
Geert De Rycke De zesdeklassers hadden nog een optreden in elkaar gestoken om hun talenten in de verf te zetten.
Om toch de proclamatie van leerlingen uit de derde kleuterklas en het zesde leerjaar te vieren, in aanwezigheid van ouders, zocht én vond gemeenteschool De Schakel uit Baasrode een alternatief. Dat werd een drive-in op het parkeerterrein vlakbij de school.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Onze jaarlijkse proclamatie die in het water dreigde te vallen door de coronacrisis, dat mochten we niet laten gebeuren”, zegt directeur Bjorn Verheyden. “Gelukkig bedacht ons gedreven team leerkrachten een creatieve oplossing. Met een drive-in zouden ouders perfect in hun bubbel het afscheid van hun kinderen op onze school kunnen bijwonen.”

Aan feeststemming was er alleszins geen gebrek in De Schakel. Ouders konden hun wagen parkeren en vanop die plek naar het afscheid van hun kinderen kijken. Ook wie te voet of met de fiets kwam, kreeg een mooi plekje om nog een laatste optreden van de kinderen mee te pikken.

De kleuters zorgden voor een dansje vooraleer ze hun ‘diploma kleuteronderwijs’ ontvingen. Voor de proclamatie van de zesdeklassers was er poëzie en een zelfgeschreven lied op de tonen van ‘Dance Monkey’. “We geven ook elk kind nog eens de kans zijn eigen talent in de kijker te zetten. Ze mogen immers best fier zijn op zichzelf”, zegt Verheyden.

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke