Drie jaar gevangenisstraf voor bestuurder die al tien jaar zonder rijbewijs achter stuur zit

Geert De Rycke
K.K. heeft nog nooit een rijbewijs gehad, maar werd wel al zeven keer veroordeeld voor de politierechtbank voor het sturen tijdens een verval, zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol. “Ondertussen ben ik na 10 jaar bezig voor mijn rijbewijs definitief te halen", verklaarde de beklaagde op zitting. 

De man leerde na de vorige veroordelingen duidelijk nog altijd niet zijn les. Dinsdag stond hij opnieuw voor politierechter Peter D’Hondt terecht nadat hij opnieuw reed zonder geldige verzekering. Zijn voertuig werd na de laatste feiten in beslag genomen. Zijn advocaat vroeg om het voertuig niet verbeurd te verklaren en de man nog een kans te geven om niet naar de gevangenis te moeten. 

De politierechter besloot hier evenwel niet op in te gaan en vond dat K. al genoeg kansen kreeg. Hij stuurde hem drie jaar naar de gevangenis en gaf hem een boete van 16.000 euro. Daarnaast kreeg hij ook tien jaar rijverbod en moet hij slagen in alle proeven alvorens hij opnieuw voor zijn rijbewijs kan gaan. Zijn voertuig, een Mercedes, werd door de politierechtbank verbeurd verklaard. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.