Dit noemen ze nu een atletiekpiste

MODDER, PUTTEN EN ZELFS BANDENSPOREN MAKEN OMLOOP ONBRUIKBAAR

De atletiekpiste op de sportcampus in Sint-Gillis verkeert in erbarmelijke toestand. Door modder, putten en bandensporen is ze zelfs niet te gebruiken. Tot grote frustratie van de vele sportievelingen van atletiekclub AC Denderland. "Het lijkt hier meer een spartacusloop dan een training", klinkt het.

De toestand van de atletiekpiste baart al langer kopzorgen, omdat ze er vaak niet al te best bij ligt. Maar de huidige staat tart werkelijk alle verbeelding. De reacties bij onder andere AC Denderland liegen er niet om. "De piste heeft overduidelijk betere tijden gehad", zegt Marjan Anseeuw van de atletiekclub.

"Ze was er al niet al te best aan toe, maar is nu helemaal kapot. Voor een club met 260 leden is dit geen pretje. Bij de geplande officiële opening van onze nieuwe kantine zondag, zal het hier maar een droevig zicht zijn."

Werfverkeer

Oorzaak van de compleet vernielde atletiekpiste is het werfverkeer van de bouw van het nieuwbouwcomplex van de Dendermondse Rugbyclub. De aannemer die de containerunits voor de tijdelijke kantine van DRC terug kwam weghalen, reed zich vast in de piste. Al is duidelijk dat niemand de club zelf iets verwijt. "Zij kunnen daar zelf niet aan doen", zegt Anseeuw. "De Rugbyclub treft geen schuld. De nieuwbouw is een meerwaarde voor de sportcampus. Maar de aannemer heeft gewoon zonder nadenken met zijn vrachtwagen over de piste gereden, met alle gevolgen van dien. De ondergrond is compleet vernield en zelfs niet meer beloopbaar." En dat is allesbehalve handig. "Ik ben begeleider van Start to Run", zegt Nancy Vleurinck. "Een nieuwe cursus is net gestart en het is een ramp om de deelnemers te begeleiden. In plaats van de atletiekpiste gebruiken wij nu het grasveld van het rugbyveld om op te lopen. Het lijkt hier ondertussen meer op een spartacusloop dan op een voorbereiding van de stratenloop Dwars Door Dendermonde. Elke dinsdag en donderdag staan hier ook nog eens 140 kinderen en hun trainers. De onmenselijke omstandigheden vragen heel wat creativiteit van onze jeugdtrainers om hun groepen te motiveren en enthousiast te houden."

"Nog niets gebeurd"

AC Denderland en andere gebruikers van de piste vinden het alvast te lang wachten vooraleer het stadsbestuur voor herstellingen zorgt. "De werken aan het rugbycomplex zijn nu ondertussen toch al sinds begin december achter de rug en er zijn gewoon drie weken van perfecte weersomstandigheden zomaar voorbij gegaan", zegt voorzitter François Van Bever. "De piste had al perfect in orde kunnen zijn. Maar er is gewoon nog niets gebeurd."

"Blijkbaar geen geld"

"Hoe de piste er nu blij ligt, dat is een echte schande voor een stad als Dendermonde", klinkt het. "Bij de bouw van de sporthal jaren geleden was er geld voor een klimmuur die nooit gebruikt wordt. Maar voor een deftige piste of degelijk onderhoud is er blijkbaar nog altijd geen geld. Niet alleen AC Denderland maakt hier gebruik van, maar ook andere clubs zoals voetbal en handbal. Waar is het respect voor lopers en sportclubs?"

Bij de sportdienst kennen ze het probleem. Die liet alle beschadigingen vaststellen door de politie. Schepen van Sport Carine Verhelst (sp.a) betreurt de situatie. "De verantwoordelijke firma zal de kosten van de heraanleg moeten vergoeden", stelt ze. "En de aannemer die de werken zal uitvoeren, is al op de hoogte gebracht. Maar die wacht tot het drie dagen na elkaar goed weer is om de herstellingen uit te voeren. We hopen dat de heraanleg zo snel mogelijk plaatsvindt."

De atletiekpiste op de sportcampus in Sint-Gillis is gewoon een ware modderpoel vol putten.
Copyright : Geert De Rycke De atletiekpiste op de sportcampus in Sint-Gillis is gewoon een ware modderpoel vol putten.