Dieven slaan toe in jeugdhuis Move: 200 euro en dj-installatie gestolen

Het raam werd opengebroken door de daders.
RV Het raam werd opengebroken door de daders.
Dieven hebben begin deze week toegeslagen in jeugdhuis Move op de Ouburg in Oudegem. Vermoedelijk gebeurde de diefstal tussen maandag en woensdagochtend 10 uur. De dader of daders verschaften zich toegang via het raam en konden zo met de dj-installatie en de kassa aan de haal gaan. Er wordt nu een oproep gedaan naar mogelijke getuigen. Het jeugdhuis wil ook de kans geven om de gestolen spullen terug te brengen. 

Het raam toonde aanzienlijke schade na de inbraak aan het jeugdhuis. “Het mengpaneel van de dj-installatie was net stuk waardoor de waarde van het geheel wel wat gezakt is. Maar toch is het nog steeds enkele duizenden euro’s waard”, zegt Zino Delben van het jeugdhuis. “Ook de kassa werd gestolen en ze hebben de kluis meegenomen. In totaal was dit ongeveer 200 euro”, klinkt het. Het jeugdhuis wil de daders de kans geven om al het materiaal terug te brengen en lanceren daarom een oproep. Ook getuigen mogen zich altijd melden bij de politie. 

“We hebben ook alle hersteldiensten verwittigd wanneer een paneel wordt binnengebracht voor herstelling om zo eventueel de daders op het spoor te komen. Wij hopen dat dit bericht ook de daders bereikt en dat ze alles terug brengen, want het is absoluut niet leuk om mee te maken”, klinkt het. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.