Dieven breken binnen in kantine en kleedkamers Juventus Schoonaarde en slaan op de vlucht met wagen van speler

De dieven sloegen tijdens de training toe in de kantine van de voetbalclub.
Koen Baten De dieven sloegen tijdens de training toe in de kantine van de voetbalclub.
Voetbalclub FC Juventus Schoonaarde op de Moleneinde is dinsdagavond slachtoffer geworden van een dievenbende. De daders hadden tijdens de training toegeslagen in de kantine en de kleedkamer van de spelers. “Ze gingen er aan de haal met acht gsm’s en wat geld, maar konden ook vertrekken met de auto van één van onze spelers”, zegt woordvoerder Jef De Vlaeminck. 

De feiten moeten dinsdag gebeurd zijn rond 20.30 uur. Op dat moment was er een training bezig op het B-veld achter de kantine, en was er dus weinig controle in het gebouw zelf. De dader of daders moeten zich dan toegang verschaft hebben tot de gebouwen. Daar kon aan de haal worden gegaan met acht gsm-toestellen, cash geld en autosleutels. De dieven zijn daarna met een Citroën C3 van één van de spelers weggereden. “Dit gebeurde kort voor 21 uur, bleek uit later onderzoek”, vertelt Jef De Vlaeminck, woordvoerder van de club. “Op één van de gestolen gsm’s staat een tracker, waardoor we hen nog even konden volgen.” 

De daders reden met het voertuig en de gestolen goederen richting Aalst. Rond 21.15 uur werd er nog getankt in een tankstation in Hofstade. “We zagen dat het voertuig stopte aan een Gabriëls in Hofstade, wat er verder gebeurd is, weten we niet meer”, klinkt het. 

Maatregelen nemen

De ploeg is alleszins hevig geschrokken. Het is de eerste keer dat een ploeg in de regio rond Dendermonde wordt getroffen. Enkele weken geleden werden ook enkele clubs in de streek rond Aalst het slachtoffer van dieven. De werkwijze is dezelfde, alleen gingen de daders nooit eerder met een wagen aan de haal. “We waren op de hoogte van de inbraken in de Denderstreek en waren alert. We hadden er binnen de club zelfs nog een gesprek over gehad om extra waakzaam te zijn, maar toch kon het gebeuren”, aldus De Vlaeminck. 

De club zat dinsdagavond na de diefstal onmiddellijk samen. “We kunnen van onze kantine moeilijk een verstevigde burcht maken. Maar we zullen alleszins wel het materiaal van onze spelers in een aparte zak stoppen en deze desnoods meenemen op het veld”, gaat Jef verder. “Misschien dat we nog meer maatregelen kunnen nemen, maar dat moeten we nog bekijken.” Het is de eerste keer dat de club te maken krijgt met een diefstal uit de kleedkamers. In de kantine werd wel al eens iets gestolen en vele jaren terug werd ook brandstof uit de mazouttank gehaald, maar nu gingen de daders nog een stap verder. “De politie van Dendermonde is bezig met een onderzoek naar de feiten. Hier heeft niemand iets gezien, maar wij hopen dat we toch snel nieuws krijgen.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.