Dienst Onthaalouders beloond met Gouden Kinderschoen

De Dendermondse Dienst Onthaalhouders is één van de winnaars.
rv De Dendermondse Dienst Onthaalhouders is één van de winnaars.
De stedelijke Dienst voor Onthaalouders van Dendermonde heeft de ‘Gouden Kinderschoen’ gewonnen. Dat is een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten dat inspirerende, lokale projecten rond kinderopvang in de kijker zet. 

De dienst onthaalouders deed mee met het project ‘Onthaalouders: samen uit, samen sterk’, wist genoeg stemmen te verzamelen én de jury te overtuigen. Het project houdt in dat onthaalouders van Grembergen regelmatig een wandeling maken met hun respectievelijke kindjes. De uitstapjes vergroten de leefwereld van de kinderen door contact met de natuur, dieren, andere kinderen en volwassenen en andere onthaalouders. Het kan gaan om bezoekjes aan de lokale speeltuin, het bos, een schapenboer,... Ondertussen kunnen onthaalouders onderling expertise uitwisselen. “Voor nieuwe onthaalouders is dit een eenvoudige manier om terecht te komen in een ondersteunend netwerk”, klinkt het. “Bovendien kunnen onthaalouders en kindjes elkaar beter leren kennen, waardoor tijdelijke vervangingen bij afwezigheid van de vaste onthaalouder vlotter verlopen.” De dienst won de Gouden Kinderschoen bij de ‘innoverende initiatieven binnen de kinderopvang’. De trofee staat op het secretariaat van de dienst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.