Dessert met Vicaris-bier slaat aan bij publiek

ANNE-CATHERINE SERVEERT 'BIRRAMISU' TIJDENS KOMEN ETEN

Anne-Catherine en Claire Dilewyns in de brouwerij van Vicaris Generaal.
Foto Geert De Rycke Anne-Catherine en Claire Dilewyns in de brouwerij van Vicaris Generaal.
De Dendermondse Anne-Catherine Dilewyns maakte woensdagavond furore in Komen Eten op Vier. Ze maakte verschillende gerechten met bier en bedacht ook een eigen dessert 'birramisu'. Dit met een Vicaris-bier van de brouwerij die ze samen met haar zus leidt op het Hoogveld in Dendermonde. Intussen ligt het dessert in een pak winkels en zijn er mogelijk nog toekomstplannen. "Ik ben blij dat ik iets heb kunnen maken dat blijkbaar aanslaat", aldus Anne-Catherine.

Het was al in het voorjaar van 2017 dat Anne-Catherine werd gecontacteerd om deel te nemen aan het televisieprogramma Komen Eten. "Vorig jaar hadden ze een vrouw die met wijn werkte, dit jaar zochten ze iemand uit de bierwereld en kwamen de programmamakers bij ons terecht. Ik was zeer enthousiast, maar mijn zus Claire iets minder. Ik vind het gewoon leuk om met mijn eigen product van de streek te kunnen koken." Onmiddellijk werd er gebrainstormd en nagedacht over wat ze zouden maken. Uiteindelijk werd voor birramisu gekozen.

De 'birramisu' is ondertussen al in een dertigtal winkels in de ruime regio te verkrijgen.
Foto Geert De Rycke De 'birramisu' is ondertussen al in een dertigtal winkels in de ruime regio te verkrijgen.

Tiramisu

De naam birramisu is afgeleid van het bekende dessert tiramisu, al is de smaak wel volledig anders. "In dit gerecht hebben we de koffie en sterke drank vervangen door onze Vicaris Generaal, het donker bier", klinkt het. Het gerecht werd thuis eens uitgeprobeerd en viel onmiddellijk in de smaak.


"We kregen onmiddellijk veel goede reacties uit omgeving van familie en vrienden. Daarop begonnen we te zoeken naar een bedrijf die ons product wilde commercialiseren. Uiteindelijk zijn we met Dessert Creations uit Sint-Genesius-Rode in zee gegaan", vertelt Anne-Catherine. Sinds een drietal weken ligt het product nu in een dertigtal winkels in de ruime regio, waaronder AD, Proxy en Louis Delhaize. "Intussen zijn wij nog verder aan het onderhandelen met OKay en tal van andere winkels om het product aan te bieden, maar hier is nog geen concrete informatie over."


Anne-Catherine wordt sinds haar deelname begin deze week regelmatig herkent op straat. "Mensen spreken mij aan en zeggen dat ze me gezien hebben op televisie. In de winkels leggen ze ook de link met de brouwerij en stellen ze het dessert op bij ons bier, maar in principe staat het wel los van elkaar en zijn het twee aparte projecten."

Assortiment uitbreiden

In de toekomst wil men ook het assortiment nog uitbreiden. "Dit kan door eventueel met onze andere bieren te werken en een andere smaak te geven. Het is heel leuk dat het op dit moment aanslaat en nu hopen dat we het kunnen voortzetten. Ik ben ervan overtuigd dat koken met bier in de lift zit", besluit Anne-Catherine.