Dendermonds aluminium voor wolkenkrabber in New York

Een nieuwe wolkenkrabber in New York krijgt een Dendermondse kantje. Aluprof S.A., distributeur van aluminiumsystemen, is namelijk ingeschakeld voor het prestigieus project.


Aluprof S.A. is een Europese distributeur van aluminiumsystemen voor de bouwsector. Het hoofdkantoor van Aluprof ligt in Polen, maar in de vestiging in Dendermonde stelt het bedrijf twintig werknemers tewerk. Het bedrijf levert nu een gevelsysteem voor de bouw van een nieuwe wolkenkrabber aan Greenwich Street in New York. Het nieuwe gebouw is 274 meter hoog en zal 273 appartementen tellen, verdeeld over 88 verdiepingen.


De kwaliteitseisen voor het gevelsysteem van Aluprof liggen hoog. Op de huidige locatie, waar intens auto- en metroverkeer een constante factor is, moet het systeem aan de hoge eisen van geluidsisolatie en weerstandsvermogen tegen trillingen voldoen. Ook met het New Yorkse klimaat, waarbij stevige wind en neerslag regelmatig met druk- en temperatuurverschillen worden afgewisseld, is rekening gehouden. Bovendien heeft het gevelsysteem een directe invloed op zaken als veiligheid en energieverbruik. Het einde van de werken aan het gebouw is gepland in de loop van 2018. (DND)