Dendermonde krijgt eerste editie van city night run

Jonas Roels, Gregory Vercammen, Benjamin Adam, Kim Barbé en Wouter Bouve organiseren samen deze loop- en wandelwedstrijd.
KOS Jonas Roels, Gregory Vercammen, Benjamin Adam, Kim Barbé en Wouter Bouve organiseren samen deze loop- en wandelwedstrijd.
Op zaterdagavond 10 november vindt de eerste City Nightrun plaats in het centrum van Dendermonde. Vijf vrienden zetten zich hier samen voor in om deze creatieve loopwedstrijd ook in de Ros Beiaardstad op de kaart te zetten. 

“Het is een loop- of wandeltocht van ongeveer zeven kilometer die ons ook door de bekendste gebouwen van Dendermonde brengt”, zegt organisator Wouter Bouve. “We passeren in totaal door meer dan vijftien gebouwen in de stad. Onderweg zijn er ook verschillende animaties en lichteffecten aanwezig", klinkt het. 

De deelnemers zullen ook aangemoedigd en opgezweept worden door het tromgeroffel van djembés en dj’s. De start van de loopwedstrijd wordt gegeven in het Atheneum op de Zuidlaan. “De lopers beginnen om 20 uur, kort daarna mogen de wandelaars aansluiten", klinkt het. Tijdens de loopwedstrijd worden de deelnemers ook voorzien van de nodige bevoorrading. Aan de finish krijgt iedere deelnemer een beloning. De organisatie vindt de loopwedstrijd een ideale gelegenheid om de stad op een andere manier te leren kennen. “Je komt in gebouwen waar je anders nooit doorloopt, er zal heel veel randanimatie zijn en een fantastische sfeer", besluit Bouve. 

kosReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.