De Kleine Notelaar krijgt retrotintje

NIEUWE UITBATER KLEEDT TAVERNE AAN MET MEUBELS UIT KRINGLOOPWINKEL

Eli Tackaert, de nieuwe uitbater van 'De Kleine Notelaar' in de taverne.
Foto Geert De Rycke Eli Tackaert, de nieuwe uitbater van 'De Kleine Notelaar' in de taverne.
Eli Tackaert uit Dendermonde blaast 'De Kleine Notelaar' in Vlassenbroek nieuw leven in. Met meubels uit de kringloopwinkel geeft hij de taverne die enkele maanden leegstond, een retrotintje. "Ik droomde altijd van een eigen zaak. Deze taverne kwam leeg te staan, net toen ik ontslagen werd bij Telenet. Een geluk bij een ongeluk."

De Kleine Notelaar in Vlassenbroek is niet alleen geliefd bij de inwoners, maar ook bij de vele toeristen die langs de Scheldedijk passeren. De voorbije maanden stond het café leeg, nadat schrijfster Patricia De Landtsheer en haar dochter Melissa Leboeuf er na acht jaar de brui aan gaven.

Kelner

Nu blaast Eli Tackaert uit Dendermonde de horecazaak nieuw leven in. "Ik ben al heel mijn leven actief in de horeca en heb al heel wat uren als kelner gesleten. Ik ken het wereldje dus maar al te goed", vertelt hij. "Ik werkte bij Telenet, maar kreeg daar mijn ontslag na een herstructurering. Mijn droom was altijd om een eigen zaak te hebben. Net op het moment van mijn ontslag stond De Kleine Notelaar leeg. Een geluk bij een ongeluk, dus. Het ideale moment om mijn droom waar te maken. Ik ga er voluit voor."


Voordien was De Kleine Notelaar een kunstentaverne, waar muziek en poëzie centraal stonden. De voorbije weken heeft Tackaert het café in een nieuw jasje gestoken. "Een hele make-over", zegt hij. "Vanbuiten een nieuwe frisse groene kleur, binnenin een compleet nieuw interieur en meubilair. Ik ga met de zaak de retrotoer op. Daarvoor heb ik kringloopwinkels afgeschuimd om onder meer oude stoelen, tafels, borden en bestek op de kop te tikken. Er staat zelfs een tafel die ooit nog van mijn grootmoeder was en een gestoffeerde sofa. Ik wil het vooral gezellig maken en de mensen zich hier op hun gemak te laten voelen."

Eli's bokes

Er zal voortaan alleen ook niet alleen iets te drinken zijn in De Kleine Notelaar. Ook de kleine snack is te verkrijgen. "Maar allemaal met een persoonlijk toets", zegt Tackaert. "Zo serveer ik de spaghetti met zelfgemaakte saus zoals ik ze ook thuis maak, met veel groentjes. Er zijn ook omeletten en croques, maar de specialiteit wordt Eli's Bokes, een geheim recept voor overheerlijk boterhammen uit de oven. Buiten stel ik overigens een barbecue op. Iedereen mag die gebruiken, enkel wat vlees zelf meebrengen is nodig. Voor al de rest zorgt De Notelaar."


Tackaert houdt overigens in gedachten dat De Kleine Notelaar vroeger een taverne rond kunsten was. "Ik blijf zeker openstaan voor de poëzie en dergelijke initiatieven die de vorige uitbaters hier organiseerden", zegt hij. "Ik zou dat ook aanvullen met optredens van singersongwriters. Geen boxen, geen versterkers, maar rustige muziek midden in de natuur van Valssenbroek."


De Kleine Notelaar heeft er alvast een meer dan geslaagd openingsweekend opzitten, met een massa volk dat langskwam. "Hopelijk de start van een voortreffelijke zomer", klinkt het.