Ciara slaat toe in regio: dak waait van woning in Dendermonde, straat ligt bezaaid met isolatiemateriaal

In de Dammenlaan in Dendermonde waaide een dak van een woning weg.
Koen Baten In de Dammenlaan in Dendermonde waaide een dak van een woning weg.
In Dendermonde en omstreken zijn de eerste schadegevallen door de windstoten al opgemeten. In de Dammenlaan is vanmiddag een dak van een woning gewaaid. De brandweer kreeg de eerste oproep om 8 uur ‘s ochtends, en moest sindsdien al tientallen keren uitrukken voor kleine problemen. Ook in Hamme en Zele werden al schadegevallen vastgesteld. 

Storm Ciara heeft in de regio rond Dendermonde her en der al schade aangericht. De zwaarste schade is waar te nemen in Dendermonde op de Dammenlaan. Daar waaide rond 15.30 uur ‘s middags een dak van een woning, en dat kwam gevaarlijk los te hangen. De zonnepanelen hielden het dak nog enigszins op zijn plaats. De isolatieplaten en het materiaal kwamen op de rijbaan terecht en op verschillende opritten van de aanpalende woningen. Op het eerste gezicht richtte dat geen extra schade aan. 

De eerste oproepen kwamen vanochtend al binnen.
Koen Baten De eerste oproepen kwamen vanochtend al binnen.

De brandweer van Dendermonde kwam ter plaatse om de gevaarlijke situatie op te lossen. De politie heeft de straat afgesloten en het verkeer moet er plaatselijk omrijden. Er vielen geen gewonden door het incident. Ook in Lebbeke ter hoogte van het kerkhof werd een deel van een dak vernield. 

Ook in de Vrankrijkstraat in Schoonaarde was er schade. Daar kwam een boom op een elektriciteitskabel terecht, die bijgevolg stevig doorboog. Op Kamershoek in Zele kwam een afgebroken elektriciteitskabel in het midden van de rijbaan terecht. 

Geen markt op maandag

De stad Dendermonde kondigde ook aan dat er door de hevige stormwind maandag geen markt zal zijn. Er is overleg gepleegd met de stadsdiensten en die vonden het te onveilig om de markt te laten doorgaan. Ook het ijsberenfestival zondag werd afgelast omwille van de wind. 

Op  het Grootzand in Grembergen kwamen enkele metaalplaten aan een woning los. Die moesten door een ploeg van de brandweer verwijderd worden opdat ze niet zouden vallen. Er ging ook al roofing vliegen en er waren meldingen van takken op de rijbaan. 

Ook in Hamme en Moerzeke voerde de brandweer al enkele interventies uit. In de Veldstraat in Hamme slingerde een bak gevaarlijk aan een kraan. In de Hebbestraat in Moerzeke brak een houten constructie af van een woning die gerenoveerd wordt. Ook hier kwam de brandweer ter plaatse om in te grijpen. 

In Moerzeke begaf een houten dakconstructie het.
Koen Baten In Moerzeke begaf een houten dakconstructie het.