Chiro-jongeren houden Krakmoment op Grote Markt

Geert De Rycke

Tientallen kinderen en jongeren van verschillende Chiro’s uit de streek bliezen zondagnamiddag verzamelen in het Dendermondse stadscentrum. Het overkoepelende gewest Aymon organiseerde er een Krakmoment. “Dat is een ideaal moment om ons jaarthema eens goed in de kijker te zetten”, zegt Gerrit Van Houwe van gewest Aymon. “Dat is dit jaar ‘Ca va?!’. Met dit thema kaart Chiro het belang aan van je goed voelen op de Chiro. Het gevoel dat je op de Chiro terecht kan met jouw manier van beleving, voelen en denken. Het is een moeilijk, maar wel zeer actueel thema.” Voor het Krakmoment verzamelden de jongeren eerst aan het Sas. Vandaag ging het in stoet, en onder muzikale begeleiding van Chirodrumband Kreaboem, naar de Grote Markt. Kinderen konden daar zingen, spelen en dansen. Op zaterdag was de Grote Markt ook al hét terrein voor jongeren geweest. Toen organiseerde het Scoutsdistrict Land van Aymon een Districtsdag op de Grote Markt. Daarvoor kwamen zo’n 400 scoutsleden samen op het plein voor een grote stoelendans.

20190331 Dendermonde Foto Geert De Rycke
Krakmoment van chiro 
-16 uur: krakmoment van chiro gewest Aymon. In stoet van Sas naar Grote Markt en daar een show. Dendermonde. voor FA
Geert De Rycke 20190331 Dendermonde Foto Geert De Rycke Krakmoment van chiro -16 uur: krakmoment van chiro gewest Aymon. In stoet van Sas naar Grote Markt en daar een show. Dendermonde. voor FA
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.