CAW zoekt buddy’s voor personen in kansarmoede

thinkstock
Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Oost-Vlaanderen is in Dendermonde op zoek naar ‘buddy’s’. Die kunnen een steun zijn voor personen in kansarmoede. Met haar nieuwe buddyproject, dat tot eind juni 2020 loopt, gaat het CAW de strijd aan tegen kansarmoede door in te zetten op een sterker netwerk rond de meest kwetsbaren.

De strijd tegen vereenzaming en sociale isolatie is prioriteit bij het CAW. In het kader daarvan past ook de oprichting van een buddywerking. Jarenlang onderzoek toont immers het belang aan van een sociaal netwerk om kansarme personen uit hun kwetsbare situatie te helpen”, zegt vrijwilligerscoach Eva Lewyllie. “Als buddy bouw je een vriendschap op met iemand die er alleen voor staat. Je gaat samen op stap, je neemt de tijd voor een gezellige babbel en biedt een luisterend oor. Door die aandacht en steun herstelt het zelfvertrouwen en ontstaat er een brug naar de samenleving bij iemand die zich uitgesloten voelt.”

Wie buddy wordt, krijgt professionele begeleiding van een coach en kan sociale skills trainen via vorming en bijeenkomsten. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met evalewyllie@cawoostvlaanderen.be of via 0499/90.49.25.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.