Captatieverbod in Nieuwsluisbeek door aanhoudende droogte

illustratiefoto
ANP illustratiefoto
De waarnemend gouverneur van Oost-Vlaanderen besliste gisteren om het captatieverbod in onbevaarbare waterlopen strenger te maken en ook andere waterlopen te verbieden. Zo is het ook in Dendermonde vanaf nu verboden om water op te pompen uit de Nieuwesluisbeek in Vlassenbroek. 

De waterloop is kwetsbaar en daarom is deze maatregel van kracht. De regeling blijft van kracht tot er een nieuw besluit wordt opgesteld. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tim De Cock

    Dit is eigenlijk niet te begrijpen, deze beek staat in verbinding met de Schelde, is het dan niet mogelijk om de tijsluis te herprogrammeren zodat er veel meer water in blijft, sinds de nieuwe sluis er staat is het water met 50cm gedaald. Dit heeft niks met de hitte te maken. Spijtig voor de vele vissen en bevers die in deze beek leven.