Buren schieten te hulp bij zolderbrand

Een buurman hielp de brand blussen met een tuinslang in afwachting van de brandweer.
Foto GDR Een buurman hielp de brand blussen met een tuinslang in afwachting van de brandweer.
In de Sint-Ursulastraat in Appels is zaterdag rond 11.00 uur een kleine brand ontstaan in een zolder van een woning. De eigenaar van het pand was op dat moment bezig met isolatiewerken. De buurtbewoners snelden toe om de brand te helpen blussen.

De brand in de Sint-Ursulastraat werd vermoedelijk veroorzaakt door een steekvlam van de verwarmingsketel. De eigenaar zelf kon tijdig ontsnappen van de zolder maar liep lichte brandwonden op.


Buurtbewoners hielpen de man het vuur te blussen in afwachting van de brandweer. "Ik stond op straat met een van de buren te babbelen toen ik plots rook zag. Ik ben onmiddellijk thuis een ladder en tuinslang gaan halen. Zonder aarzelen begon ik het vuur op de zolderkamer te blussen, wat redelijk lukte. Er was ernstige rookontwikkeling," aldus buurtbewoner Jonas De Koker.


De andere buren ontfermden zich intussen over de man en lieten water over zijn hoofd en rug stromen.


De ambulance kwam ter plaatse en nam hem mee naar het ziekenhuis. Hij moest een dag blijven ter observatie, maar de verwondingen waren niet ernstig. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde, maar de zolderruimte raakte zwaar beschadigd. (KBD)