Bruisrode Pleint eerbetoon voor Sam

ORGANISATOREN HERDENKEN PLOTS GESTORVEN MEDEWERKER

De organisatoren van Bruisrode Pleint tonen hun affiche.
Copyright : Geert De Rycke De organisatoren van Bruisrode Pleint tonen hun affiche.
Baasrode bruist weer dit weekend. Het Dorpsplein wordt opnieuw omgetoverd tot festivalterrein voor Bruisrode Pleint. En het wordt een bijzondere editie. "Dit is de laatste waaraan Sam Heuvinck meewerkte, voor hij zo plots overleed in februari. We maken er een eerbetoon van", klinkt het bij de organisatie.

Bruisrode Pleint werd drie jaar geleden in het leven geroepen door de handelaars van Baasrode, die sinds enkele jaren verenigd zijn in 'Bruisend Baasrode'. De heraanleg van het Dorpsplein in de palingbottergemeente was het signaal om er evenementen op te organiseren, één in de winter en één in de zomer.


"De eerste editie van Bruisrode Pleint was meteen een schot in de roos. Er kwam een vijfhonderdtal bezoekers langs en dat is heel wat voor onze kleine gemeente. Een vervolg kon niet uitblijven", zegt voorzitter Pieter D'Hollander. "We willen leven in de brouwerij brengen in Baasrode, het hele dorp samen laten komen. Een mooi aangelegd dorpsplein is daarbij een extra troef."

De overleden Sam Heuvinck.
Kos De overleden Sam Heuvinck.

Hartfalen

De werkgroep Bruisrode, die het jaarlijkse festival organiseert, stond tot voor kort onder leiding van Sam Heuvinck (37). Maar die overleed plots aan hartfalen, een paar maanden geleden. "De editie van dit weekend is de laatste waaraan Sam nog heeft meegewerkt", zegt Jean-Pierre Emanuel. "Zijn dood was voor onze vereniging een zware klap. Sam was bijzonder geliefd en zijn inzet werd erg gewaardeerd. We kunnen hem dan ook geen grotere eer bewijzen dan op hetzelfde stramien verder te gaan. De nieuwe cd van The Next Generation, waar Sam ook op te horen is, zal dit weekend ook te koop zijn."

Lokale verenigingen

Aan Bruisrode Pleint werken dit jaar ook negen lokale verenigingen mee. Zij bemannen drankstands en met de opbrengst kunnen ze hun clubkas spijzen. "Leuk is dat we ook twee nieuwkomers mogen verwelkomen", zegt Emanuel. "Dat is het bewijs dat de belangstelling voor ons initiatief blijft stijgen. We hebben dan ook een affiche waarmee we echt iedereen bereiken, jong en oud."


Het plein gaat zaterdag open om 14 uur. Vanaf 16 uur neemt kinder-dj Eric Dooms plaats achter de draaitafels. De jongen draait de grootste hits om de kinderen te doen dansen, zingen en springen. Om 17 uur komt Clown Bobo langs. Voor Kids Time tussen 16 en 18 uur staan een racebaan met go-carts klaar, springkastelen en een dansshow van Moving.


Vanaf 19 uur is het tijd voor de volwassenen. Blue Tone Lypps bijt de spits af. Om 21 uur staat Not Really Jack op het podium. En om 23 uur speelt Tracy Lane. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Info: www.bruisrode.be