Bruisend Baasrode palmt dorpsplein in

De organisatoren van Bruisend Baasrode.
Foto Goossens De organisatoren van Bruisend Baasrode.
Bruisrode Pleint palmt vandaag opnieuw het Dorpsplein van Baasrode in. Het openlucht festival is er voor zowel kinderen als volwassenen. Handelsvereniging Bruisend Baasrode is de stuwende kracht achter het evenement.

"Met ons initiatief willen het hele dorp bij elkaar brengen", zegt Pieter D'Hollander. "Dat we nu een prachtig dorpsplein hebben om dat te verwezenlijken, is mooi meegenomen."


De werkgroep Bruisrode, onder leiding van Sam Heuvinck, staat in voor de invulling van de tweede editie van Bruisrode Pleint. "Met onze affiche willen we echt iedereen bereiken", zegt Heuvinck. "Daarom starten we al in de late namiddag, met animatie voor kinderen. De kinderdisco en speelstraat zullen nog groter zijn dan vorig jaar, met onder andere liefst vijf springkastelen en allerlei spelletjes."

Kansarme kinderen

"Nieuw dit jaar is dat we samenwerken met vzw De Tondeldoos en vzw Vergeet De Kinderen niet", zegt Heuvinck. "Daardoor nodigen we zaterdag ook alle kansarme kinderen uit voor een geanimeerde namiddag. Wij bieden drankjes, spel en eten aan zodat ze een onvergetelijke namiddag beleven. Op die manier nemen we als handelsvereniging ook een sociaal engagement op."


Daarna komen de volwassenen aan de beurt. Blofelt mag de spits afbijten om 19.30 uur. Daarna passeren nog Sweet Feet, The Black Band en The Wizards de revue. "Muziek van de jaren zeventig tot nu, gebracht door lokale coverbands", klinkt het. "Dit wordt echt een sfeervol muzikaal en kwalitatief topevenement."


Voor het festival kunnen de organisatoren ook op de medewerking van heel wat Baasroodse verenigingen rekenen. Die bemannen diverse eet- en drankstandjes op het plein. "Op die manier kunnen de verenigingen ook hun graantje meepikken en hun kas spijzen", zegt Heuvinck. Bruisrode Pleint vindt plaats op zaterdag 28 juni vanaf 15 uur op het Dorpsplein van Baasrode. De toegang is gratis. Het Dorpsplein is voor de gelegenheid helemaal afgesloten en er geldt een parkeerverbod op de parkeerplaatsen naast het plein aan de zijde van de banken. Info: www.bruisrode.be. (DND)