Brandende pallets leggen opslagplaats in de as

PARKET HEEFT VERMOEDEN DAT BRAND WERD AANGESTOKEN

De brandweer had de handen vol om het vuur te kunnen blussen.
Copyright : Geert De Rycke De brandweer had de handen vol om het vuur te kunnen blussen.
Op de Heirbaan in Sint-Gillis is maandagavond rond 23.00 uur brand ontstaan aan de opslagplaats van de Carrefour. Enkele houten pallets die buiten lagen, werden vermoedelijk aangestoken. De volledige opslagplaats ging in vlammen op. Het gaat al om de tweede brandstichting in enkele dagen.

De zware brand ontstond maandagavond achteraan de Carrefour op de parking. Daar ligt een opslagplaats van de winkel en lagen ook enkele pallets buiten opgestapeld. Plots waren er achteraan hevige vlammen te zien die tot boven de winkel uitstegen. De brandweer van Dendermonde kwam onmiddellijk ter plaatse om de brand te bestrijden. "De eerste melding die binnenkwam, was dat het gebouw in lichterlaaie stond", aldus brandweercommandant Ben Knaepen.


"Hier ter plaatse aangekomen bleek het echter om houten pallets te gaan, al had het vuur zich wel snel en hevig verspreid richting de opslagplaats", klinkt het.

De opslagplaats ging volledig in de vlammen op.
De opslagplaats ging volledig in de vlammen op.

Winkel intact

Eerst werd ook gevreesd dat het vuur zou doorbreken naar binnenuit, maar dat kon de brandweer nog voorkomen. "Er werd wel een temperatuursverhoging gemeten aan de achterkant, maar we hebben de brand kunnen inperken en zo ook de schade aan de winkel", aldus Knaepen. Er kon wel niet vermeden worden dat er rook- en waterschade was.


De uitbaters zijn enorm onder de indruk van wat er gebeurd is, maar zijn vooral blij dat de winkel grotendeels gespaard is gebleven en kan openblijven.


"De opslagplaats stond volledig vol en is vernield, maar dat de winkel nog intact is, vinden we het allerbelangrijkste", aldus Tom Van Den Houwe. "Het was gisteren onze vaste sluitingsdag, dus hebben we alles met de verzekering kunnen regelen. Het is gelukkig nog maar de eerste keer dat we dit meemaken in een van onze filialen", klinkt het. De uitbaters hebben onder andere op de Mechelsesteenweg in Dendermonde ook nog een filiaal. De Carrefour op de Heirbaan in Dendermonde staat er nog maar een jaar.


Alles wijst in de richting van brandstichting. Verschillende buurtbewoners spreken over enkele jongeren die ze hebben zien weglopen toen het vuur begon.

Jongeren

De laatste weken kwamen er ook verschillende jongeren daar rondhangen en waren ze met vuur aan het spelen, dus de buurt is niet erg verrast. Het parket van Dendermonde bevestigt dat er een onderzoek wordt gevoerd naar de brand. "Omwille van het onderzoek kunnen wij hier niet te veel over in detail treden, maar er is inderdaad een vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is", aldus Sarah Demeyer van het parket.