Brand verwoest lokalen Speelplaneet

LEIDERS ZOEKEN NIEUW MATERIAAL SPEELPLEINWERKING GAAT DOOR

De lokalen van de Speelplaneet en al het materiaal ging in vlammen op.
Foto Marc Goossens De lokalen van de Speelplaneet en al het materiaal ging in vlammen op.
Vzw Speelplaneet zit met de handen in het haar. Een hevige brand heeft hun lokalen in de Freinetschool aan de Vrijheidsstraat in Appels vernield. Een enorme tegenslag bij het begin van de zomervakantie, maar de speelpleinwerking gaat toch door.

"Een groot deel van ons materiaal is beschadigd door de rook of gewoonweg verbrand", zegt voorzitster Dorien Burssens van de Speelplaneet. De vakantiewerking vangt tijdens de zomer kinderen van 4 tot 14 jaar op in de lokalen van de Freinetschool in Appels. Zaterdagochtend rond half zes brak er daar brand uit. "Toen we arriveerden sloegen de vlammen al door een raam naar buiten", zegt luitenant Marc De Looze. De brandweerkorpsen konden het vuur gelukkig afsnijden van andere lokalen. Toch ging het materiaallokaal van de speelpleinwerking volledig verloren. "We hebben een deel van het lokaal opengeknipt om de brand zo sneller de brand kunnen blussen. Het vuur was vrij snel onder controle", zei De Looze nog. De oorzaak van de brand kon gisteren nog niet achterhaald worden.


De schade aan de lokalen van de Speelplaneet is echter zeer groot. "Zaterdagnamiddag hebben we met de hoofdanimatoren een crisisvergadering gehouden en daarop hebben we beslist om de werking gewoon te laten doorgaan. We kunnen onze kinderen niet in de kou laten staan. Buren en andere jeugdverenigingen hebben ons al heel hard gesteund. Zo mogen we de tenten van de Scouts lenen. We zijn alle helpers enorm dankbaar."

Open Speelpleindag

"Aan het begin van de zomervakantie is dit natuurlijk een grote tegenvaller. Daarom doen we aan iedereen die ons kan helpen een warme oproep om materiaal in te zamelen voor onze werking tijdens de zomervakantie. Een overzicht van wat we nodig hebben, is te vinden op onze website www. speelplaneet.net." Ook de open Speelpleindag op zondag 13 juli gaat nog steeds door. "Zij het onder een licht gewijzigde vorm", zegt Dorien Burssens."We gaan van die gelegenheid gebruik maken om onze kas wat te spijzen. Op die manier kunnen we onze zomerwerking misschien iets makkelijker verderzetten." De stadsdiensten zijn zaterdag al begonnen met alles op te ruimen zodat de hinder voor de Freinet-school bij de start van het nieuwe schooljaar in september beperkt zal blijven.