Bovenste verdieping café Toledo loopt aanzienlijke schade op na brand

De bovenste verdieping liep aanzienlijke schade op, maar de brand was uiteindelijk snel onder controle.
Koen Baten De bovenste verdieping liep aanzienlijke schade op, maar de brand was uiteindelijk snel onder controle.
In de Bogaerdstraat in Dendermonde is woensdagnamiddag rond 16 uur een brand ontstaan op de bovenste verdieping van het voormalig café Toledo. De brand werd veroorzaakt door een technisch defect, vermoedelijk aan oude elektriciteitsleidingen. “Een bewoonster moest via een ladder uit haar woning gered worden”, zegt commandant Ben Knaepen. 

De bewoonster van het pand woonde er nog maar enkele weken en zou binnenkort het café op het gelijkvloers opnieuw openhouden. Zij merkte de brand op en probeerde het zelf nog te blussen met doeken alvorens de brandweer te bellen. De vrouw zelf moest nadien uit haar woning gehaald worden door de brandweer, maar raakte niet gewond. 

De oorzaak van de brand lag vermoedelijk aan een technisch defect, maar een deskundige moet hier meer duidelijkheid over geven. De brandweer deed een grondige controle van het gebouw en sloot de ramen af met houten platen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.