Boef presenteert foodtrucks op Heldenplein

Terwijl de Grote Markt in het teken staat van 'Dendermonde Viert' slaan dit weekend City Sounds en Jeugdhuis Zenith de handen in elkaar voor een tweede editie van het foodtruckfestival Boef!.


Dat was vorig jaar, met meer dan drieduizend bezoekers, zo'n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Meer nog, het wordt zelfs een tweedaagse. Op zaterdag 8 juli en zondag 9 juli palmen verschillende mobiele foodtrucks het Heldenplein aan de Brusselsestraat in. De organisatoren zorgen voor een gezellige setting met live-muziek, kinderanimatie en frisse zomerse drankjes.


Naast klassieke hapjes zijn er ook vegetarische, wereldkeuken en zuiderse specialiteiten. "We gaan volop voor diversiteit en gezelligheid", zegt Michael Goossens. "Geen enkel kraampje zal hetzelfde verkopen. We willen mensen culinair verrassen en hen allerlei delicatessen laten ontdekken. We opteren dan ook voor kleinere gerechten aan een democratische prijs, zodat mensen van verschillende standjes kunnen proeven zonder veel geld kwijt te zijn."


Op zaterdag is er eveneens een vintagemarkt voorzien met hippe retrospulletjes. Boef! is te bezoeken op zaterdag van 11 tot 23 uur en op zondag van 11 tot 21 uur. (DND)