Blozen kaapt de prijzen weg op Bloemencorso Blankenberge

Corsogroep Blozen uit Sint-Gillis-Dendermonde heeft tijdens de jaarlijkse Bloemencorso in Blankenberge verschillende prijzen weggekaapt. In het algemene klassement werd de eerste plaats veroverd met de 'Wingardium Leviosa'-wagen, geïnspireerd op Harry Potter.
De 'Wingardium Leviosa'-wagen van Blozen
Benny Proot De 'Wingardium Leviosa'-wagen van Blozen

Blozen wist echter ook de Publieksprijs én die van de kinderjury in de wacht te slepen. Overigens toonden ook andere Dendermondse wagenbouwers zich in Blankenberge. De wagen 'Bad Girls' van het Dendermondse Bouwteam, onder leiding van Bram Buytaert in opdracht van het Corsocomité, eindigde op de tweede plaats. Wonderland vervolledigde de top drie met 'King Kong'.

Ook plaatsen vier, vijf en zes waren weggelegd voor groepen uit Sint-Gillis. Die gingen respectievelijk naar de Anciens met 'Titanic' en het Bouwteam met 'Jaws' en 'Mary Poppins'. Ook de negende plaats was nog voor Dendermonde met 'Indiana Jones'. Mocht u het trouwens nog niet gemerkt hebben: de corso in Blankenberge stond in het teken van film.

Ook in Sint-Gillis-Dendermonde mag het publiek aanstaande zondag 2 september enkele filmtoppers verwachten. De wagenbouwers steken deze week nog een tandje bij om hun bloemenwagens tegen het weekend piekfijn in orde te krijgen, en de toeschouwers een prachtige bloemenstoet voor te schotelen. De mooie resultaten in Blankenberge zijn alvast een flinke opsteker.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.