Blijdorp krijgt nieuw toestel om zintuigen personen met zware beperking te stimuleren dankzij leerlingen Pius X

Het nieuwe toestel moet de zintuigen van de personen met een beperking in Blijdorp stimuleren.
Geert De Rycke Het nieuwe toestel moet de zintuigen van de personen met een beperking in Blijdorp stimuleren.
Dankzij Robin, Rob, Kobe en Manu uit het zesde jaar Elektromechanica van school PIUS X uit Zele is Blijdorp Dendermonde een bijzonder toestel voor therapie rijker.

Het gaat om de ROKOMA, ontwikkeld in het kader van een een STEM-project van het Regionaal Technologisch Centrum van Oost-Vlaanderen, in samenwerking met de Zeelse school. “Het toestel kan ingezet worden voor de basale stimulatie die we toepassen op onze Blijdorp-gasten”, zegt directeur Hilde Laget. “Die stimulatie zorgt ervoor dat het lichaam geactiveerd wordt en waarneming, beweging en communicatie uitgelokt wordt. Met het nieuwe toestel kunnen we de zintuigen stimuleren op een eenvoudige manier. Zowel de volwassenen die ondersteuning krijgen in Blijdorp Baleunisstraat in Dendermonde, als de jongeren die in Buggenhout begeleid worden, kunnen er dankbaar gebruik van maken.” 

De leerlingen bouwden een jaar lang aan dit complexe toestel, dat volledig afgestemd is op gebruikers in een rolwagen. Vrijdag werd het met de nodige trots officieel overhandigd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.