Binnenschip vaart zich vast in S-bocht op Schelde

Het schip vaarde zich vast op de Schelde.
Roy Verduijn Het schip vaarde zich vast op de Schelde.
Een binnenschip is zondag op de Schelde aan de grens met Moerzeke en Baasrode dwars komen te liggen nadat het in de problemen raakte in een scherpe S-bocht op de Schelde. Het schip vaarde richting Dendermonde en moest waarschijnlijk uitwijken voor enkele pleziervaarten. “We hadden het schip al eerder zien varen, en kregen nadien te horen dat het in de problemen was geraakt", zegt Roy Verduijn.

De problemen met het schip ontstonden rond 16.30 uur. “Door het laagtij en wat pleziervaarten moest de boot vermoedelijk uitwijken en kwam hij vast te zitten", zegt Verduijn. “Door dat hij vastzat kwam hij dwars op de Schelde te staan en blokkeerde het verkeer volledig", klinkt het. Roy zelf zat ook op dat moment op een klein motorbootje en kon enkele beelden maken van het schip. Hoe de boot weer is vrijgekomen, is niet duidelijk. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Robin de Haeck

    Het schip van de brand heeft hem weer los getrokken