Betere verwarming voor basisschool De Klinker

Geert De Rycke
Gemeentelijke basisschool De Klinker van Schoonaarde, waar ook de buitenschoolse kinderopvang De Mickeys gevestigd is, krijgt een nieuwe verwarmingsinstallatie. Er zijn al jaren problemen met de huidige centrale verwarming in de refter en speelruimte van de school. 

In 2015 werd die geplaatst op basis van condensatieketels op gas en warmtepompen ter vervanging van de elektrische verwarming. “Op koude dagen geraken de refter en speelruimte onvoldoende verwarmd”, zegt schepen van Openbare Gebouwen Leen Dierick (CD&V). “Er werden al verschillende aanpassingen gedaan, maar allemaal zonder het nodige resultaat. Uiteindelijk bleek dat het verwarmingsvermogen te laag is berekend voor deze locatie. Daarom moet er een nieuw project starten om de warmteproblematiek voor de school op te lossen. Er maken overigens ook plaatselijke verenigingen gebruik van deze zaal.” 

Resultaat is dat de huidige verwarmingsinstallatie zal aangepast én uitgebreid worden, zodat de refter en speelruimte van de IBO tot een normale comfortabele temperatuur van 21 graden kan verwarmd worden. Ook de turnzaal zal die temperatuur kunnen halen, omdat daar ook eetfestijnen in plaatsvinden. De aanpassingswerken zullen ongeveer 60.000 euro kosten.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rik lagrou

    Waterpomp installatie niet diep genoeg Zo gaan vele Vlamingen in kou zitten 2000€ elektriciteit betalen Niet diep genoeg geboord Zullen zeer veel zijn!!!

  • Vaneylen Pierre

    Nog geen dikke truien overwogen in't kader van het klimaat? Zou staken als ze daar nog een CO2uitstotende verwarming plaatsen .