Beter parkeren in Matexiwijk

Geert De Rycke
Er zal voortaan beter geparkeerd kunnen worden in de zogenaamde Matexiwijk in Grembergen. De gemeenteraad keurde een extra verkeersreglement goed om het parkeren in de Fernand Khnopffstraat, Keefstraat en Gravenhuisstraat beter te regelen. 

In deze straten heerste tot nu onduidelijkheid over de parkeermogelijkheden, waardoor er vaak, en dikwijls onbewust, foutief werd geparkeerd. Daarom komt er in de wijk nu meer parkeersignalisatie. Zo zal er voortaan in de doodlopende delen van de Fernand Khnopffstraat en Keefstraat grotendeels wel geparkeerd mogen worden. 

In de Gravenhuisstraat wisselt het parkeren van kant. “Parkeren langs beide kanten van de straat kunnen we hier niet toestaan, omdat brandweervoertuigen dan niet meer door kunnen”, zegt schepen van Mobiliteit Marius Meremans (N-VA). “Bovendien zijn we verplicht om binnen de bebouwde kom een andere wandelroute te voorzien dan de rijweg, ook al is dit een verhoogde grasberm. Daarom zullen we ook de groenzone en fietsverbinding ter hoogte van de huisnummers 49 en 59 in de Fernand Khnopffstraat efficiënter inrichten. Zo ontstaan er volwaardige plantvakken en acht extra parkeerplaatsen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.