Bestuurder wordt verblind door zon en knalt tegen vrachtwagen

De lichte bestelwagen week af van zijn rijbaan en knalde frontaal op de vrachtwagen.
Koen Baten De lichte bestelwagen week af van zijn rijbaan en knalde frontaal op de vrachtwagen.
Op het Hoogveld in Dendermonde is donderdag een bestuurder van een kleine bestelwagen frontaal gebotst met een vrachtwagen. De bestuurder bleef als bij wonder ongedeerd, maar beide voertuigen liepen zware schade op. 

Het ongeval gebeurde donderdagmiddag rond 15.30 uur. De bestuurder van de lichte bestelwagen reed in de richting van Dendermonde toen hij plots afweek van zijn rijbaan. Hij botste frontaal met een vrachtwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam. De man zou verklaard hebben dat hij verblind was door de zon. 

Beide voertuigen liepen zware schade op, de lichte vrachtwagen is waarschijnlijk rijp voor de schroothoop. Beide voertuigen moesten getakeld worden. Door het ongeval waren de rijstroken in beide richtingen versperd en moest het verkeer rondrijden. Dit veroorzaakte vertragingen in beide richtingen. De brandweer van Dendermonde kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen en de olie van de rijbaan te verwijderen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.