Bestuurder met 1,82 promille betrapt op klaarlichte dag

Copyright : Geert De Rycke
Bij een controle van de politie van Dendermonde werd een bestuurder staande gehouden die diep in het glas had gekeken. De man legde een positieve ademtest af en had maar liefst 1,82 promille in zijn bloed. Een andere bestuurder testte positief op drugs. De controle vond plaats in Schoonaarde. 

In totaal werden 231 voertuigen gecontroleerd. De politie trok meteen het rijbewijs van de twee bestuurders die onder invloed betrapt werden voor 15 dagen in. Zij zullen zich later ook in de politierechtbank moeten verantwoorden. 

Een vrachtwagenchauffeur kreeg ook een proces-verbaal voor het niet respecteren van de beperkte doorgang voor zwaar vervoer en voor het ontbreken van een geldige ijking van de tachograaf. 

Een voertuig werd aan de klem gelegd omdat de bestuurder geen verzekeringsattest kon voorleggen. Tot slot werd ook nog een bromfiets op de rollen geplaatst. De snelheid was niet in orde en de bestuurder dient de nodige aanpassingen uit te voeren. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.