Bestuurder crasht zwaar na politieachtervolging

WAAROM JONGEMAN OP DE VLUCHT SLOEG, IS NOG ONDUIDELIJK

De ravage aan de tuin en het voertuig was enorm.
Foto's Geert De Rycke De ravage aan de tuin en het voertuig was enorm.
Een jongeman (19) is gisteren rond 20.30 gecrasht in een tuin na een politieachtervolging van enkele kilometers. De bestuurder reed tegen een tuinomheining en ging over de kop. De persoon raakte slechts lichtgewond, maar de ravage aan de wagen en tuin was enorm. Waarom de bestuurder op de vlucht sloeg is nog onduidelijk. De man was niet gekend bij de politie.

Het was iets over 20.00 uur gisterenavond tijdens een gewone patrouille van het politiekorps van Dendermonde. De 19-jarige Brent D. uit Berlare reed met zijn wagen, een grijze Volkswagen richting Baasrode, gevolgd door de anonieme wagen van de politie van Dendermonde. De politie wilde over gaan tot een controle, vermoedelijk omwille van de rijstijl van D. Toen ze vervolgens hun zwaailichten aanstaken, sloeg de man plots op de vlucht en reed hij aan hoge snelheid richting Lebbeke. Het politievoertuig zette onmiddellijk de achtervolging in waarbij zeer hoge snelheden werden gehaald.

Geert De Rycke

Vijf kilometer

De achtervolging vond plaats over een traject van ongeveer vijf kilometer. In de Baasrodestraat in Lebbeke liep het echter mis. De bestuurder reed richting centrum toen hij op een recht stuk plots de controle over het stuur verloor en begon te slingeren. Aan volle snelheid reed hij door een voortuin, crashte hij tegen een muurtje en kwam hij over de kop tegen een boom tot stilstand. Heel wat buurtbewoners kwamen onmiddellijk naar buiten, nadat ze de luide klap hadden gehoord.


De schade was dan ook aanzienlijk. Het motorblok was zelfs uit het voertuig geslingerd en op straat terechtgekomen. De Volkswagen was bijgevolg rijp voor de schroothoop. De 19-jarige jongeman kwam als bij wonder levend uit het wrak en zou slechts lichte verwondingen hebben opgelopen. Ook de brandweer van Lebbeke kwam ter plekke op de plaats van het ongeval. "Wij werden opgeroepen voor een persoon die gekneld zat in de wagen, maar bij aankomst was de persoon zelf al uit zijn voertuig gestapt", aldus brandweercommandant François Van Der Vreken.

Gevaarlijke situatie

Waarom Brent D. op de vlucht sloeg voor de politie is niet duidelijk. Wel staat vast dat het om een zeer gevaarlijke situatie ging en waar er aan hoge snelheid door enkele zeer drukke straten werd gereden. De man stond niet bekend bij de politie voor zware feiten of werd niet opgespoord. Bij de actie werden er geen schoten gelost. De 19-jarige jongen werd voor controle naar het ziekenhuis overgebracht, maar bleek er niet ernstig aan toe te zijn. De politie van Dendermonde is een onderzoek gestart.