Beklaagde ontkent straatrace in Dendermonde, politierechter roept politie op die hem achtervolgde

Politierechter Peter D'hondt.
photo_news Politierechter Peter D'hondt.

Was Muhammet A. uit Hamme op 16 januari van dit jaar aan het racen of niet? Dat is de vraag die de politierechtbank in Dendermonde moet beantwoorden. De jonge bestuurder werd in januari op de Hamsesteenweg opgemerkt met zijn BMW 3 reeks door de politie van Dendermonde die een controle aan het uitvoeren waren. Hij werd hierbij op de hielen gezeten door een BMW X5, waardoor de politie onmiddellijk vermoedde dat hij aan het racen was. 

De politie zette na de vaststelling meteen de achtervolging in. Hierbij werden snelheden gehaald van 90 kilometer per uur in de bebouwde kom. Na een tijdje konden ze A. staande houden, maar de andere wagen was  toen spoorloos verdwenen. De beklaagde bleef ook dinsdag ontkennen dat het ging om een straatrace. "Ik was alleen en heb geen enkel ander voertuig opgemerkt", zei A. "Ik geef toe dat ik misschien te snel reed, maar van een race weet ik absoluut niets", klonk het. 

Politierechter Peter  D'hondt legde de man stevig op de rooster, maar plooien deed hij niet. Daarop besloot de politierechter om de twee agenten die de feiten gezien hebben uit te nodigen om te getuigen over de feiten. De zaak zal daarom verder gezet worden op 4 december. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.