Beklaagde krijgt drie jaar celstraf na 28ste veroordeling

Geert De Rycke
Ben A. is door politierechter Peter D’Hondt drie jaar naar de gevangenis gestuurd voor de zoveelste verkeersovertreding in zijn carrière. De man was al liefst 27 keer veroordeeld, ook voor correctionele feiten. Zijn laatste veroordeling was de druppel voor de politierechter, die de deur naar de cel openzette zodat A. kan gaan bezinnen. 

Verschillende keren sturen spijts verval, rijden onder invloed, het staat allemaal al op het strafregister van A. Dinsdag stond hij terecht voor het weigeren van de bloedproef en opnieuw het sturen tijdens een rijverbod en onder invloed van drugs. 

De man zelf was nog maar enkele maanden vrij uit de gevangenis, maar vliegt dus nu al terug achter de tralies. “Mijn cliënt heeft veel feiten op zijn kerfstok, dat beseft hij”, zegt zijn advocaat. “Hij wil nu iets maken van zijn leven en er opnieuw voor gaan”, klinkt het. Zijn advocaat vroeg de nodige mildheid, maar de rechtbank vonniste streng. Naast de gevangenisstraf kreeg hij ook nog een boete van 4.000 euro en werd hij levenslang ongeschikt verklaard om nog met een voertuig te rijden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.