Beklaagde blaast 24 uur na verjaardag nog altijd 2 promille: “Had anderhalve bak Jupiler Blue gedronken”

Jupiler Blue
Photo News Jupiler Blue
Frans H. uit Dendermonde heeft voor een absoluut record gezorgd bij politierechter Peter D'hondt. H. werd 24 uur na zijn verjaardag betrapt met 2 promille in zijn bloed nadat hij meer dan een bak bier had gedronken. “Dit is de voorpagina van het Guinness Book of World Records", aldus een cynische D'hondt. 

De Dendermondenaar zal vorig jaar een onvergetelijke avond beleefd hebben. Na zijn verjaardag ging hij na een stevig feestje rond 1 uur ‘s nachts slapen. De dag nadien werd hij vlak na de middag onderworpen aan een controle en blies hij positief. De man gaf toe dat hij eens stevig was doorgezakt en had maar liefst 36 pinten gedronken. “Ik had anderhalve bak Jupiler Blue gedronken", klonk het. Het bier heeft een alcoholpercentage van 3,3 procent en is iets minder straf dan een gewone pint. “Normaal drink ik helemaal zoveel niet", aldus H. 

De politierechter was verbaasd over de feiten. “Ik denk dat jij de eerste bent die zich de nek af drinkt met Jupiler Blue”, aldus D'hondt. “Hiermee kan je met je foto op de voorpagina prijken van het Guinness Book”, klinkt het. 

Alvorens de zaak verder te behandelen, wordt H. doorverwezen naar een dokter om zich te laten controleren op zijn rijgeschiktheid. De zaak zal verdergezet worden op 21 januari. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk claeys

  blue is geen zero , bevat 0,2% alcohol, als je er drie of vier van drinkt , ben je ook over de grens ?

 • Leboo Verhelst

  @Florian Vanlerberghe ik heb ook een vrouw gekend die na 2 kriekjes stomdronken was en 's anderdaags met een kater zat.

 • Dirk Pieters

  Is blue dan niet hetzelfde als zero mr. de rechter ?

 • Florian Vanlerberghe

  @Peter Janssens, één duvel? 2 dagen kater? Klinkt niet echt geloofwaardig.

 • Yves Van Rossem

  H. wordt doorverwezen naar een dokter om zich te laten controleren op zijn rijgeschiktheid ??? Wat heeft dit nu te maken met het feit dat hij wat gedronken had ? Moeten we die dokter dan ook niet laten controleren om er zeker van te zijn dat deze ook "geschikt" is om met de wagen te rijden ...