Exclusief voor abonnees

Anno 2019 en geen stromend drinkwater: Bewoners Nieuw Kwartier vragen na zeventig jaar eindelijk doortrekking waterleiding

Behelpen met grondwater, dat is voor Louis Van der Straeten (82) nooit anders geweest. Samen met de andere bewoners van Nieuw Kwartier wil hij in de toekomst leidingwater.
Geert De Rycke Behelpen met grondwater, dat is voor Louis Van der Straeten (82) nooit anders geweest. Samen met de andere bewoners van Nieuw Kwartier wil hij in de toekomst leidingwater.
Anno 2019 en toch geen stromend drinkwater in hun woning. Voor de bewoners van het Nieuw Kwartier, vlakbij de Brusselse Forten in Dendermonde, is het dagelijkse kost. Het is er nooit anders geweest sinds na de Tweede Wereldoorlog noodwoningen op deze locatie werden opgetrokken. “Maar na zeventig jaar mag er wel eens iets aan gedaan worden”, klinkt het. De bewoners vragen het stadsbestuur eindelijk werk te maken van een waterleiding tot aan hun huis.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.