Achttien nieuwe seniorenflats voor Hof ten Rode

De eerste steenlegging betekent het startschot voor een volgende fase in de renovatie van het Hof ten Rode.
Nele Dooms De eerste steenlegging betekent het startschot voor een volgende fase in de renovatie van het Hof ten Rode.
Achttien nieuwe seniorenflats krijgen vorm in de wijk Hof ten Rode in Baasrode. Dat kadert in een groot renovatieproject van Volkswelzijn in de wijk. Met de eerste steenlegging van de nieuwe flats is een volgende fase aangebroken.

Sociale Bouwmaatschappij Volkswelzijn zorgt al jaren stelselmatig voor de renovatie van de hele wijk Hof Ten Rode. De huizen dateren dan ook uit de jaren vijftig. Stuk voor stuk kregen woningen nieuwe daken en centrale verwarming. Ook de wegenis werd al volledig heraangelegd, in combinatie met gescheiden riolering.

Nu start een volledig vernieuwbouwproject. "Na renovaties van de gezinswoningen in de wijk, starten we met vervangingsbouw", zegt directeur van Volkswelzijn Carine Verhelst. "De oude bejaardenwoningen, die niet meer voldeden aan de hedendaagse normen, maken plaats voor nieuwe, ruime appartementen voor 65-plussers. In totaal worden 46 woningen afgebroken en vervangen door 54 wooneenheden."

Flats op maat van ouderen

De eerste vier woningen werden al in 2016 afgebroken en vervangen door acht flats. Nu start deel twee. Zestien woningen werden daarvoor al afgebroken en in de plaats worden nu achttien wooneenheden gebouwd. "Die zijn verdeeld over twee flatgebouwen", zegt voorzitter Tom Bogman. "Tegen eind 2019 moeten de flats klaar zijn. De kostprijs van dit project bedraagt zo'n 2,1 miljoen euro."

De nieuwe flats zijn helemaal op maat van ouderen. Zo is er een aangepaste badkamer met inloopdouche voorzien, ruime slaapkamers en deels aangepaste keuken. Alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. "Er is ook een lift voorzien in het gebouw en een overdekte staanplaats voor elektrische scooters", zegt Verhelst. "Op deze manier willen we er mee voor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen buurt."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.