Aanleg nieuw skatepark start in november

De site in het Hagewijkpark in Grembergen heeft haar beste tijd gehad. In de plaats komt een gloednieuw skatepark, ontworpen met wensen van Dendermondse skatende jongeren.
Geert De Rycke De site in het Hagewijkpark in Grembergen heeft haar beste tijd gehad. In de plaats komt een gloednieuw skatepark, ontworpen met wensen van Dendermondse skatende jongeren.
De aanleg van het lang beloofde nieuwe skatepark voor Dendermondse jongeren start eind november. Dat is de jeugddienst met de aannemer overeen gekomen. Voor de nieuwe site heeft de stad een firma met binnen- en buitenlandse ervaring onder de arm genomen. Tegen eind februari moet skaten mogelijk zijn.

Met een gloednieuw skatepark komen het stadsbestuur van Dendermonde en de jeugddienst tegemoet aan de groeiende groep skaters die de Ros Beiaardstad telt. Een skateterrein aan de sporthal van Sint-Gillis raakte door allerlei omstandigheden maar niet afgewerkt en dus ging de stad op zoek naar een geschikt terrein voor een nieuw project. Die werd gevonden in Grembergen, in het Hagewijkpark achter het gemeentehuis. Jaren geleden werd daar al een tienersite met een paar skatemogelijkheden voorzien. "Dat heeft ondertussen zijn beste tijd gehad en in de plaats komt nu een volledig nieuw skateterrein, met alles erop en eraan", zegt schepen van jeugd Lien Verwaeren (CD&V).

Voor het ontwerp van het nieuwe skatepark, kregen de jonge skaters van Dendermonde zelf een stem. Zij konden ideeën geven via het online platform "Denk Mee" van de stad en mochten ideeën binnen brengen bij de jeugddienst. "Het is dankzij hun input dat we het ideale skatepark kunnen bouwen", zegt Verwaeren. "Op basis van de voorstellen van de jongeren ging de Spaanse ontwerper Luka Melloni aan de slag om een ontwerp te finaliseren. Hij is ook zelf professional skater en werd in 2013 kampioen in Spanje in de categorie "slopestyle" en half pipe". Hij kon dus een ontwerp maken dat volledig aansluit bij huidige verwachtingen van skaters én de nieuwste trends."

De Spaanse ontwerper Luka Melloni, zelf kampioen skaten, finaliseerde het ontwerp voor het nieuwe skatepark.
RV De Spaanse ontwerper Luka Melloni, zelf kampioen skaten, finaliseerde het ontwerp voor het nieuwe skatepark.

Het schepencollege keurde het nieuwe skatepark de voorbije zomer goed. De verleende bouwvergunning hing een maand uit aan de site en leverde geen bezwaren op. Daardoor kunnen de werken nu beginnen. "Overleg met de aannemer leert dat die eind november kan starten", zegt Verwaeren. "Als alles goed verloopt, zal de bouw ongeveer acht weken duren. Eén en ander hang wel af van eventueel winterweer. We hopen dat slecht weer niet voor vertraging zorgt. Met de firma Public Partners gaan we alleszins in zee met een firma die binnen- en buitenlandse ervaring heeft. We zijn ervan overtuigd dat dit een meerwaarde zal betekenen voor de realisatie van het skatepark in Grembergen."

Verwacht wordt dat  jongeren tegen eind februari 2019 volop zullen kunnen skaten in Grembergen. De stad voorziet 125.000 euro om het skatepark te realiseren. Op langere termijn zal ook het skateterrein op de sportcampus van Sint-Gillis nog verder afgewerkt worden. Een timing daarvoor staat nog niet vast.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.