"Zo'n sfeer, ik kijk al uit naar woensdag"

SUCCESVOLLE AFTRAP 'BRUISRODE PLEINT' MET EK-MATCH OP GROOT SCHERM

Het Dorpsplein ontploft wanneer de Duivels scoren.
Copyright : Geert De Rycke Het Dorpsplein ontploft wanneer de Duivels scoren.
Een Dorpsplein vol enthousiaste supporters van de Rode Duivels, om de EK-match tegen Ierland op groot scherm te volgen. Zo startte Bruisrode Pleint zaterdagnamiddag. En met een 3-0 overwinning van de Belgen, kon de pret zeker niet meer op.

Nadat vorige maandag ook al een pak fans naar het Dorpsplein in Baasrode afzakten om de match van de Rode Duivels op groot scherm te bekijken, waren dat er zaterdagnamiddag nog eens een pak meer. En die waren haast allemaal ook nog eens getooid in rood, geel en zwarte kleuren. Aan sfeer dus geen gebrek op een stampvol plein.


Handelaarsvereniging Bruisend Baasrode had er bewust voor gekozen om haar jaarlijkse festival Bruisrode Pleint deze keer te koppelen aan de EK-wedstrijd.

Een jongetje springt in de lucht van vreugde, ...
Copyright : Geert De Rycke Een jongetje springt in de lucht van vreugde, ...

Live optredens

's Avonds volgden een reeks leuke live optredens en verenigingen zorgden voor drankstandjes. Maar eerst stond dus in de namiddag de EK-match op het programma.


Na een eerste helft zonder doelpunten, volgde de ontlading bij de eerste goal van de Duivels in de tweede helft. Dat er daarna nog eens twee goals volgden met een eindresultaat van drie-nul maakte het feest compleet. "Zo'n sfeer, echt fantastisch", evalueert Jean-Pierre Emanuel van Bruisend Baasrode. "Daarvoor doen we het."

... andere kinderen dansen spontaan de polonaise.
Copyright : Geert De Rycke ... andere kinderen dansen spontaan de polonaise.

Diablo Fanatics

Ook de leden van de Diablo Fanatics die in grote getale op het Plein aanwezig waren, zagen het gebeuren. "Een deel van onze fanclub zat in Bordeaux, maar de rest was massaal aanwezig op het plein", zegt Vanesa Sarens, die zelf de vorige match in Frankrijk volgde maar nu in Baasrode was gebleven.


"Bloednerveus was ik, ik ben dan ook nog zo blij dat de overwinning er is. En velen met mij. Lukaku heeft iedereen de mond gesnoerd en dat vind ik geweldig. Ik geloof er zeker in en kijk al uit naar woensdag."


Ook woensdag wordt de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Zweden uitgezonden op groot scherm in Baasrode. De match start om 21 uur.