“Signalisatie en verlichting aan werken rond VPK schiet tekort”

Door groeven in nieuw gegoten beton is het erg gevaarlijk voor fietsers.
RV Door groeven in nieuw gegoten beton is het erg gevaarlijk voor fietsers.
“De verlichting en signalisatie voor de werken in de omgeving van papierproducent VPK in Oudegem schiet tekort.” Oppositieraadslid Tom Bogman (sp.a) kaartte de problematiek aan tijdens de jongste gemeenteraad.

Momenteel is de aannemer bezig met de eerste en tweede fase van de omgevingswerken, zodat de Hoogtestraat is afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Oude Baan het jaagpad. Voor fietsers is in een omleiding voorzien via het jaagdpad, de Oude Heirbaan, Oudegemsebaan en Hoogtestraat, in beide richtingen.

“Dat de werken rond VPK noodzakelijk zijn voor de veiligheid en leefbaarheid van het dorp, betwist niemand”, zegt Bogman. “Maar door een gebrekkige signalisatie en verlichting aan het jaagpad is de situatie er wel erg gevaarlijk. Zo zijn signalisatieborden in het donker niet te zien, slingeren borden langs de kant van de weg, maakt modder van werfverkeer het jaagpad spekglad. Om een lozingsbuis aan te leggen, werd een betonnen verhoogde inrichting aangelegd, maar dan wel in slecht beton met groeven van centimeters diep. Het jaagpad stopt bovendien abrupt, zonder signalisten of verlichting. Dat is om valpartijen vragen.”

Schepen Leen Dierick (CD&V) begrijpt de bekommernissen. “Een werf brengt natuurlijk altijd hinder met zich mee”, zegt ze. “We hebben de aannemer al aangesproken over de signalisatie. Die moet in orde zijn. We zullen dit opvolgen. Bij volgende fasen van het project zullen we ook duidelijk blijven communiceren met de buurtbewoners.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.