"In thuisstad moet show er boenk op zijn"

VEERLE MALSCHAERT BRENGT NIEUWE VOORSTELLING 'BOEGBEELD' IN GEBOORTESTAD

Veerle Malschaert komt op zaterdag 16 december naar thuisstad Dendermonde met haar show 'Boegbeeld'.
Foto Geert De Rycke Veerle Malschaert komt op zaterdag 16 december naar thuisstad Dendermonde met haar show 'Boegbeeld'.
Comedienne Veerle Malschaert vergeet haar geboortestad niet. Dendermonde mag niet ontbreken in een tournee met haar nieuwste show 'Boegbeeld'. "Ik kijk er enorm naar uit, maar het betekent ook stress", zegt ze. "In mijn thuisstad moet de voorstelling er altijd boenk op zijn."

Ze noemt het zelf "haar beste show ooit" en die mag niet ontbreken in haar eigen thuisstad. Veerle Malschaert telt de dagen af voor ze met 'Boegbeeld' op de planken van CC Belgica staat. "Ik heb over Boegbeeld al fantastisch mooie en positieve reacties gekregen", zegt de comedienne.


"Er is een wezenlijk verschil met mijn vorige shows. De basis blijft om te lachen, maar tegelijk is er ook ruimte voor ontroering en verdriet. Mijn scheiding speelde een grote rol bij het schrijven van deze show. Ik was daar zo hard mee bezig dat ik er wel een voorstelling over moest maken. Voor mij was dit ook een verwerkingsproces. De rollercoaster van emoties tilt de show naar een hoger niveau."

Supermarkt

Daar zullen ze nu dus ook in Dendermonde mee kennismaken. Malschaert is daar blij mee. Ze steekt het niet onder stoelen of banken dat ze verknocht blijft aan haar geboortestad, ook al woont ze nu al jaren in Gent. "Ik zoek hier mijn ouders op en mijn zoontje leert van van mijn vader het Dendermonds dialect. Ik ga nog in Vlassenbroek wandelen en bezoek de kerstmarkt. Ik blijf hier ook naar de huisarts gaan en woon regelmatig voorstellingen bij in Belgica", klinkt het. Haar ouders hadden langs de Mechelsesteenweg de bekende Supermarkt Malschaert. "Het is daar dat een werkneemster me in de toneelwereld bracht", aldus Veerle. "Ik sloot me aan bij De Rosiers. In de middelbare school speelde ik mee met de schooltoneel. Na de humaniora in het Sint-Vincentius trok ik naar het conservatorium en vervolgens stapte ik de toneelwereld in." Malschaert waagde zich daarna aan comedy. Haar debuut 'Supermarkt Malschaert' was meteen een voltreffer. "Inspiratie voor die show haalde ik uit de jaren die zich afspeelden toen ik dag in en dag uit in de supermarkt van mijn ouders rondliep", vertelt Malschaert.

Thuismatch

Dat Malschaert in haar thuisstad optreedt, geeft haar extra kriebels. "Het is nu de zesde keer dat ik in Belgica op het podium zal staan", klinkt het.


"Maar dit blijft iets heel speciaals. Dat is een thuismatch voor mij: ik herken mensen in het publiek, ik voel me hier meer thuis en spreek wat meer dialect. Langs de ene kant zorgt dat ervoor dat ik daar enorm naar uitkijk, maar ik ben ook zenuwachtiger. Ik ben altijd perfectionistisch, maar in Dendermonde nog meer. Die show moet er boenk op zijn dan."


Met een show die meer raakt dan haar vorige, heeft Malschaert alvast wel het gevoel dat de voorstelling ook in Dendermonde warm onthaald zal worden.


"Het is een heel lang proces geweest om deze voorstelling te maken", zegt ze. "Dat duurt toch al gauw een jaar. Ondertussen ben ik overigens al bezig om een volgende show op papier te zetten. Ik doe dan verschillende try-outs bij mensen thuis in de living. Ook voor Boegbeeld gebeurde dat, ook in Dendermonde. Het lijkt me leuk dat voor de nieuwe show ook een paar keer hier uit te proberen."


Malschaert brengt 'Boegbeeld' op zaterdag 16 december, om 20 uur. Liefhebbers kunnen terecht in de Theaterzaal van CC Belgica. Toegangskaarten kosten 16 euro. Info en reservatie: www.ccbelgica.be of 052/20.26.26.