"Die 27 kilo wil ik nooit meer terug"

ZUSSEN NEMEN SAMEN DEEL AAN STADSLOOP 'DWARS DOOR DENDERMONDE'

Vera Van Limbergen (nummer 5081) tijdens de wedstrijd.
Copyright : Geert De Rycke Vera Van Limbergen (nummer 5081) tijdens de wedstrijd.
Opvallende deelnemers aan de start van de stadsloop van Dendermonde afgelopen weekend: zussen Vera (54) en Anna (55) Van Limbergen. Enkele jaren terug woog Vera nog bijna dertig kilo meer. "Toen ik 27 kilogram kwijt was, ben ik beginnen te lopen om ze nooit meer terug te laten komen", lacht ze. "Het is al de tweede keer dat ik de meet haal."

Het was gisteren een drukte van je welste in het centrum van Dendermonde. In totaal daagden er 2.400 lopers op voor de stadsloop over verscheidene afstanden. Om 13.30 uur werd het startschot gegeven met de Chiquita Kids Run. De kleintjes liepen een kilometer en heel wat deelnemertjes haalden daarbij ook de meet.


Na de 2,5 kilometer was het de beurt aan de vijf kilometer. Daar deed ook een delegatie van atletiekclub AC Denderland aan mee. In januari zette de vereniging een 'start to run' op poten voor beginners, met als einddoel de vijf kilometer tijdens de stadsrun te lopen. "In totaal hebben twintig deelnemers ingeschreven en ze hebben enorm hun best gedaan tijdens de run", aldus Nancy Vleurinck van AC Denderland.

Ook de allerkleinsten laten hun loopkwaliteiten zien.
Copyright : Geert De Rycke Ook de allerkleinsten laten hun loopkwaliteiten zien.

Conditie

Bij de deelnemers ook zussen Vera (54) en Anna (55) Van Limbergen. "Voor mij is dit het tweede jaar op rij dat ik meedoe", vertelt Vera. "Ik ben enkele jaren geleden 27 kilogram afgevallen en beginnen te sporten. Door te lopen wil ik mijn conditie onderhouden, zodat de kilo's er niet weer bijkomen. En dat lukt."


Voor het eerst deed ook haar zus mee aan de vijf kilometer. "Vera vroeg of ik het niet zag zitten en het leek mij wel een goed idee om een beetje te bewegen en ook te beginnen lopen", aldus Anna. "Ik heb bij de voorbereiding geen training gemist en had er vertrouwen in dat het mij zou lukken."


De zussen hadden op voorhand met elkaar afgesproken dat ze samen over de streep zouden lopen. Vera moest wel even wachten op haar zus, maar het lukte ook effectief. Nancy Vleurinck - die de lopers begeleidde al die weken - is trots. "Het was een enthousiast team en ze hebben het allemaal zeer goed gedaan", zegt ze.


Dwars door Dendermonde werd afgesloten met de langste afstand, de tien kilometer. Het parcours ging door de centrumstraten en langs enkele van de mooiste plekjes van Dendermonde. Langs het parcours was er animatie. "We zijn heel tevreden", aldus organisator Pascal Putteman. "De organisatie verliep vlot. De meeste deelnemers - zo'n 2.000 - deden mee aan de tien kilometer."

MS Liga

De lopers konden tijdens de inschrijving ook vijf euro extra betalen voor het goede doel. Dit jaar was dat de MS Liga. In totaal werd een bedrag van 700 euro verzameld bij de inschrijvingen. "Een mooi bedrag waar wij tevreden mee zijn", aldus Putteman.