"Concurrenten? Neen, we versterken elkaar"

'DENDERMONDE VIERT', FOODTRUCKFESTIVAL EN FIESTA AAGHEM IN EEN WEEKEND

De kinderen genieten van straattheater tijdens Fiesta 4 Kids.
Copyright : Geert De Rycke De kinderen genieten van straattheater tijdens Fiesta 4 Kids.
De stad stond een weekend op stelten dankzij Dendermonde Viert, het foodtruckfestival Boef! en het zuiders feest Fiesta Aaghem. "Elkaars concurrenten? Neen, wij versterken elkaar. Bovendien zorgen we voor extra passage in het centrum. Mooi meegenomen voor de handelaars", zegt Patrick Segers, hoofd van de dienst Toerisme en Stadspromotie.

Dendermonde Viert was voorbije donderdag al succesvol op gang getrokken met een geslaagde schlageravond, maar het vierdaags festival ging ook dit weekend onverminderd verder. Zo stonden vrijdagavond enkel vrouwelijke dj's op de Grote Markt. Zaterdagavond werd een popavond met onder andere Tom Dice en The Dinky Toys. De avond was al zwoel door het mooie zomerweer, maar werd er met deze muzikanten alleen maar warmer op. Zondag werd dan weer een gezellige gezinsnamiddag met optredens van De Bende, Bandits en De Grietjes.


Maar de feestpret bleef niet beperkt tot de Grote Markt. In heel de binnenstad was het gezellig druk. Daar zat ook de tweede editie van het foodtruckfestival Boef! voor iets tussen. Honderden bezoekers kwamen zich daar te goed doen aan allerlei gerechten, van klassieke hapjes over vegetarische tot wereldkeuken en zuiderse specialiteiten. "Vorig jaar was zo'n succes, dat we dit jaar voor een tweedaagse gingen met extra foodtrucks", zegt Tim De Vogel van het organiserende City Sounds. "Door de prijzen van gerechten laag te houden heeft iedereen de kans om van vanalles en nog wat te proeven."


Boef! ontstond in samenspraak met de toeristische dienst en het stadsbestuur van Dendermonde. "Samen werd beslist om de kaart te trekken van het weekend van Dendermonde Viert", zegt Patrick Segers, hoofd van de dienst Toerisme en Stadspromotie. "We zien elkaar niet als concurrenten, maar versterken elkaar. Bezoekers lopen tussen de Grote Markt en het Heldenplein en dat brengt extra passage in het centrum. Dat is ook voor de handelaars mooi meegenomen."


En dan was er ook nog Fiesta Aaghem in Oudegem. "Wij hebben de traditie om er hier een zuiders feest van te maken en met het mooie weer deze editie was dat geen probleem", zegt Dirk Maes, voorzitter van 't Pyl. "Ook onze Fiesta 4 Kids in de namiddag viel erg in de smaak. Kinderen genoten van straattheater, kinderdisco, ezelritjes, voorleesacts en hindernissenparcours. 's Avonds brachten The Magical Flying Thunderbirds vertier."

Foodtruckfestival Boef!: genieten van een hapje op het Heldenplein
Copyright : Geert De Rycke Foodtruckfestival Boef!: genieten van een hapje op het Heldenplein

Hoogtepunt: Katuit

"En dit is nog maar het begin", zegt Patrick Segers. "Zo zijn er de komende weken nog tal van zomeractiviteiten, met onder andere de wekelijkse donderdagse Terrasjesavond op de Grote Markt. Al die animatie heeft één doel: opbouwen naar hét hoogtepunt van de zomer, de jaarlijkse reuzenommegang Katuit eind augustus."