Zeven jaar rijverbod voor dertiger die voor de vijftiende keer voor de politierechter stond

De achtervolging gebeurde op de N45 in Denderleeuw/Haaltert.
Claudia Van den Houte De achtervolging gebeurde op de N45 in Denderleeuw/Haaltert.
Snelheidsduivel Bruce D.T. (32) uit Geraardsbergen moest zich vanmiddag al voor de vijftiende keer voor de politierechtbank verantwoorden. Dit keer werd de man achtervolgd door de politie van Denderleeuw/Haaltert waarbij snelheden gehaald werden van 140 kilometer per uur met zijn BMW op de N45, waar er slechts 90 kilometer per uur is toegelaten.

De jongeman vertoonde bij zijn achtervolging ook bijzonder gevaarlijk rijgedrag. Hij reed dicht op zijn voorliggers, gebruikte geen richtingaanwijzers en reed ook op de pechstrook. Verschillende getuigen maakten ook al meermaals melding van het gevaarlijke rijgedrag van de man bij de politie.

Toen de politiezone de man staande kon houden bleek hij ook met een valse kentekenplaat rond te rijden. “Een grapje van mijn vrienden op de avondschool”, getuigde Bruce. “Ze maakten van de D een B, waardoor mijn nummerplaat BMW werd. Ik heb dit onmiddellijk aangepast wanneer ik het gezien had”, klinkt het. Het openbaar ministerie tilde zeer zwaar aan de feiten. “De vorige veroordelingen hebben blijkbaar niet veel indruk gemaakt op de beklaagde”, aldus het OM. “Voorts heeft hij op zijn bumper ook een sticker met zijn middelvinger opgestoken met een opschrift dat laat zien dat hij lak heeft aan snelheidsregels”, klinkt het. “Ik stel me ook vragen bij zijn geschiktheid om nog met een wagen te rijden.

De beklaagde zelf had weinig te zeggen over de feiten. Zijn advocaat vroeg om een kleine geldboete omdat de dertiger op dit moment werkloos is en avondschool volgt. “De schuld zal nu voor zijn moeder zijn die er niets mee te maken heeft”, aldus zijn raadsman. Politierechter Peter D’hondt toonde echter weinig begrip voor de hardleerse chauffeurs. “Het zijn bestuurders zoals u die de regels strenger maken waardoor de gewone man er soms de dupe van is”, aldus D’hondt. Hij gaf de man prompt een gevangenisstraf van vier maanden, een geldboete van 8.000 euro, zeven jaar rijverbod en alle examens. Na zeven jaar moet hij slagen in psychische proeven alvorens hij terug mag rijden. Zijn BMW werd ook verbeurdverklaard door de politierechter.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hedwig Jacobs

  Ze zouden ook op dezelfde manier de teruggekeerde terroristen moeten straffen, in plaats van een enkelbandje en een werkstraf van 15 uur, laat ze voor rechter D'hondt verschijnen en de rechtsspraak zal terug kunnen zegevieren.

 • desruelles sonja

  Terecht zoals hij zegt wij die ons manieren houden moeten boeten voor zo mensen die alles aan hun laars lappen

 • Jos Fruru

  Eindelijk een echte rechtspraak! Doe zo voort zou ik zeggen.

 • maurice snelders

  Top rechter die D'hondt.

 • piet devlieger

  Duizend rechters zoals D'Hondt in België - hoewel hij ook zijn fouten heeft - en het land is gered.