Werken in wijk Ten Kouter half april klaar

De werken in de wijk Ten Kouter in Denderleeuw.
rv De werken in de wijk Ten Kouter in Denderleeuw.
De werken in de wijk Ten Kouter in Denderleeuw zullen half april klaar zijn. Heel de buitenomgeving van de wijk wordt momenteel vernieuwd.

De werken gingen vorig jaar van start en zijn al goed opgeschoten. “Eind deze maand zou het bufferbekken aangelegd moeten zijn en worden de tegels op de pleintjes gelegd. De beplanting is voor ten laatste half maart. Daarna wordt de overige verharding afgewerkt. De werf zou half april volledig klaar moeten zijn, onder voorbehoud van de weersomstandigheden”, aldus Jan De Nul, schepen van Openbare Werken (CD&V). “We danken de buurtbewoners en de bezoekers van het OCMW voor hun geduld.”

De voorbije jaren werden de verouderde woningen rond het OCMW-gebouw afgebroken en kwamen er vier nieuwe appartementsgebouwen met veertig wooneenheden voor 28 senioren en twaalf alleenstaande ouders. “Momenteel worden de infrastructuurwerken afgewerkt”, vertelt schepen van Sociale Zaken Sofie Renders (CD&V). “De bedoeling is om de straat autoluw te maken, wat betekent dat de parkeerplekken zich vooraan in de wijk zullen bevinden, op een aantal mindervalidenparkeerplaatsen aan het OCMW-gebouw na. Tussen de woonblokken worden rustbanken geplaatst en petanquebanen aangelegd. Er komen ook mogelijkheden tot picknicken en barbecueën. Zo wordt de wijk een aangename plek waar ontmoeting centraal staat.”

De werken in de wijk Ten Kouter in Denderleeuw.
rv De werken in de wijk Ten Kouter in Denderleeuw.
De werken in de wijk Ten Kouter in Denderleeuw.
rv De werken in de wijk Ten Kouter in Denderleeuw.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.